Helyi közélet

2016.04.29. 10:01

Küldjön hírt! - 35 tanuló vett részt a rangos versenyen

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola idei megyei informatika versenyének döntőjét 2016. április 22.-én a RutinSoft Számítástechnikai Kft. Szarvas utcai helyszínén tartotta. 13:00-kor egy megnyitó keretében kezdetét vette a megmérettetés, amelyen 10 iskola 35 tanulója vett részt. A Móricz iskola már közel két évtizede rendezi meg ezt a rangos versenyt.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola idei megyei informatika versenyének döntőjét 2016. április 22.-én a RutinSoft Számítástechnikai Kft. Szarvas utcai helyszínén tartotta. 13:00-kor egy megnyitó keretében kezdetét vette a megmérettetés, amelyen 10 iskola 35 tanulója vett részt. A Móricz iskola már közel két évtizede rendezi meg ezt a rangos versenyt. Az első forduló lebonyolítására február 17.-én került sor egy írásbeli teszt keretében. A megye minden nagyobb iskolájából érkeztek versenyzők. Jó volt látni, hogy a fiú versenyzők egyeduralmát megtörték a gyengébbik nem számos képviselői, akik kedves mosolyukkal ellensúlyozták a gépterem szigorú egyhangúságát. A mostani verseny két részből állt, első körben a 6.-7. osztályosok egy szövegszerkesztési feladatot oldottak meg, míg a 8.-os tanulóknál ez azzal bővült, hogy volt táblázatkezelési feladatuk is. A rövid szünet után következett a második versenyfeladat, amely számítógépen kitölthető és gépi értékelésű volt. Az eredmények és a versenyen készült képek megtekinthetőek iskolánk honlapján (www.moricziskola.hu). A kitüntetett tanulók könyvjutalomban és ECDL Start vizsgalehetőségben részesültek. Óriási köszönet illeti a RutinSoft Kft.-t, hogy évről-évre biztosítja a verseny helyszínét, segíti a szervezési feladatokat és jutalmazza is az arra érdemes versenyzőket. Illés Zoltán Intézményvezető Úr is tiszteletét tette a megnyitó ünnepségen, ezzel is emelve a rendezvény fényét. Szívből gratulálunk a nyerteseknek és jövőre is mindenkit sok szeretettel várunk!

- Hajzerné Lendvai Katalin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában