Helyi közélet

2016.04.26. 15:29

Székely-magyar kopjafa készül

Nyírbátor - A Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Középiskolája, Szakképző Iskolája és Kollégiuma a Határtalanul pályázat keretein belül nyert támogatást a székely-magyar kopjafa elkészítéséhez.

Nyírbátor - A Mátészalkai Szakképzési Centrum Bethlen Gábor Középiskolája, Szakképző Iskolája és Kollégiuma a Határtalanul pályázat keretein belül nyert támogatást a székely-magyar kopjafa elkészítéséhez. Az intézmény a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Középiskolával együttműködve alkotja meg az értékes tárgyat.

Az asztalos, az ipari gépész, a kőműves és a női szabó tanulók láttak munkához Székelyföldön. Közösen fedezték fel Székelyudvarhely és a környék szépségeit, értékeit. Megkoszorúzták Orbán Balázs, a legnagyobb székely sírját, végigjárták a Székely kálváriát és a két iskola tanulói összemérhették erejüket a futballpályán is. Hazafelé indulva Farkaslakán Tamási Áron sírjánál a tanulók az íróra emlékeztek, Korondon a helyi kézművesek alkotásaiban gyönyörködhettek. A székelyudvarhelyi diákokat május végén várják szeretettel Nyírbátorban a Bethlen tanulói és tanárai.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában