Helyi közélet

2016.04.04. 15:22

Szemétből készültek a kreatív alkotások

Tiszadob - A műhelymunkák jó hangulatban teltek, a kicsik és nagyok együtt alkottak, tanultak és tanítottak.

Tiszadob - A műhelymunkák jó hangulatban teltek, a kicsik és nagyok együtt alkottak, tanultak és tanítottak.

Nagy eredményeket ért el a lakossági szemléletformálás területén az utóbbi időszakban a tiszadobi Tiszavirág Horgászegyesület, amely tavaly év végétől tavaszig minden lehetőséget megragadott, hogy népszerűsítse a szelektív gyűjtést, a kreatív, házi újrahasznosítás és helyes hulladékkezelési eljárásokat egy pályázati program keretében.

Bárki benevezhetett

Háromfordulós, megyei vetélkedőt hirdettek az általános iskolások számára „Szelektálós vagyok!” címmel, a Bodrog Egyesület közreműködésével. Az első két forduló levelezős rendszerben zajlott, a harmadik fordulót, vagyis a döntőt Tiszadobon, a Réti Mátyás faluházban rendezték meg március második felében.

A közösség minden hónapban szervezett úgynevezett műhelymunkákat is, melyeken bárki részt vehetett. Az előzetesen összegyűjtött, újrahasznosítható hulladékokat a foglalkozásokon keltették újra életre: dekoratív, rendhagyó használati tárgyakat készítettek belőlük. A műhelymunkák nagyon jó hangulatban teltek, kicsik és nagyok együtt alkottak, tanultak és tanítottak, igazán szép példája volt ez a különböző generációk közötti híd megteremtésének.

A helyiek körében házi versenyt hirdettek e témában. Bárki nevezhetett, a kikötés annyi volt, hogy hulladék-alapanyagból készüljenek a munkák. Kreatív alkotások születtek textilből, papírból, műanyagból, üvegből, fémből.

A vetélkedő napján eredményt hirdettünk, a tárgyakból pedig kiállítást nyitottunk. A díjazottak között voltak a tiszadobi Napsugár Óvoda csoportjai, illetve a helyi Nyugdíjas Baráti Kör Egyesület örök fiataljai is.

Fontos lépést tettek

A jó gyakorlatokból, tapasztalatokból, valamint a szelektív hulladékgyűjtéssel, helyes hulladékkezelési technikákkal kapcsolatos ismeretek csokrából „kREatív kezek” címmel kiadványt jelentettünk meg.

A horgászegyesület reméli, a füzet (is) hozzájárul ahhoz, hogy a lakosság környezettudatosabbá váljon. Törekvéseikkel tettek egy lépést az élhetőbb, tisztább jövő felé Tiszadobon.

- Oláh Eszter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában