Helyi közélet

2016.04.20. 08:00

Tűz és csőtörés adott munkát a tűzoltóknak - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. április 19-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. április 19-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Csőtörés miatt, nagy mennyiségű víz eltávolításához kérték a kisvárdai hivatásos tűzoltók segítségét kedden délben Kisvárdán, a Szent László utca egyik családi házának pincéjénél. Az egység, motoros szivattyú segítségével távolította el a vizet.

Több szabadtéri tűz is adott munkát kedden a tűzoltóknak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Száz négyzetméteren égett a nádas és a tőzeg kedden délután Kékcsén, a Kossuth utca végén. A kisvárdai hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Öt hektár területen lángolt a nád és az erdő aljnövényzete kedden este Kemecse és Vasmegyer között. A nyíregyházi hivatásos, az ibrányi önkormányzati és a nagyhalászi önkéntesek több vízsugárral, puttonyfecskendőkkel és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt egy lakóház kéménye kedden este Vaján, a Damjanich utcában. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével távolították el az izzó, parázsló részeket, a tűz a tetőszerkezetre nem terjedt át. Személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában