Helyi közélet

2016.05.02. 17:58

A hulladékgyűjtés legyen szelektív!

Nyíregyháza - Biogazdaságokba, komposztkertbe, regionális komposztáló telepekre látogattunk a jelentkezőkkel.

Nyíregyháza - Biogazdaságokba, komposztkertbe, regionális komposztáló telepekre látogattunk a jelentkezőkkel.

Lapunk kiadója, a Russmedia Kft. támogatást nyert az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóságától annak a kampánynak a megvalósítására, mely elősegítette a lakosság körében a szelektív gyűjtés népszerűsítését. Az Ökológiai Intézet Alapítvány szakmai közreműködésével április végéig számos eseményt, pályázatot hirdettünk, amelyekről a Kelet-Magyarország nyomtatott és online felületein keresztül is tájékoztattuk olvasóinkat.

Pályázat és tanulmányút

Sorozatunkban olvashattak a szelektív gyűjtés helyi rendszereiről, és a hulladékok keletkezésének családon belüli megelőzéséről. Buszos tanulmányutakat szerveztünk kertbarátoknak, s biogazdaságokba, komposztkertbe, regionális komposztáló telepekre látogattunk a jelentkezőkkel. Kiírtunk egy pályázatot a kertbarátok számára, melyben a komposztálás folyamatát bemutató fotósorozatokat vártunk.

„Így csökkentsd a hulladékot a háztartásban” címmel a középiskolások a plakátterveiket küldhették el nekünk, a családos olvasóinktól pedig azt kértük, nevezzenek be a „Szelektálj Ökosan!” pályázati kiírásunkra és mutassák be szövegben és képekben szelektálási tapasztalataikat. Vetélkedőket is szerveztünk a felső tagozatosok számára, ahol interaktív feladatokon keresztül bővíthették a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos ismereteiket. Már „okosabban” szelektálnak.

A Váci Mihály Művelődési Központban a komposztálással, házhoz menő szelektív gyűjtéssel kapcsolatos ismereteikről adtak számot általános iskolás csapatok.

Ők a voltak a legjobbak

Az Ökológiai Intézet Alapítvány szervezte interaktív, játékos vetélkedőn első lett a baktalórántházi Reguly Antal Általános Iskola, a második és a harmadik helyet a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola diákjai szerezték meg. A 35, 20, illetve 10 ezer forintos vásárlási utalványokat a Russmedia Kft. által elnyert kampányhoz az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatósága (www.szelektalok.hu<http://www.szelektalok.hu>) ajánlotta fel.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában