Helyi közélet

2016.05.03. 12:20

Adománygyűjtés állateledelre Kisvárdán

Kisvárda – Az idősek Klubja – Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat Idősek és demens személyek nappali ellátása– Felső–Szabolcs központjában két helyen működik.

Kisvárda – Az idősek Klubja – Kisvárda és Térsége Szociális Szolgálat Idősek és demens személyek nappali ellátása– Felső–Szabolcs központjában két helyen működik. Az I.sz. a Várday István úton, míg a II. számú a Hármas úton. A két klubban több mint száztíz ellátottról gondoskodnak. A klubtagság igénybe vétele lehetőséget ad a területen élő lakosoknak, hogy mindennapjaikat közösségben töltsék. Legfontosabb feladatnak tartják az itt dolgozó munkatársak, hogy az elmagányosodott idősek segítséget kapjanak problémáik megoldásához, a fájdalom, a veszteségek feloldásához. Ugyanakkor mindenkor törekszenek arra, hogy az idős emberek pozitív életszemléletet sajátítsanak el, az őket körülvevő segítő környezet és az intézményes mentális ápolás során. Az idősek klubjának több mint száz tagját már rég óta foglalkoztatja, hogy miben tudnának részt venni a város életében, amivel segíteni tudnának a városnak.

Apró forintokból kutyaeledel

A két klub munkatársai az idősekkel együtt, közös döntés alapján arra az elhatározásra gondoltak, hogy a városi kutyamenhelyen –ahol jelenleg közel 350 kutya van– lévő nélkülöző szeretetre éhes állatokról fognak gondoskodni. Apró forintjaikat adták össze, hogy az álatok étkezéséhez hozzájáruljanak. A két klub idősei közösen gyűjtötték össze azt a készpénzt melyből 120 kilogramm nyers hús megvásárlásával támogatták az Ugatlak kutyamenhely lakóit, hogy gazdagabb ételeket kapjanak. A megvásárolt nyers húst a közelmúltban adták át. A kékcsei út mentén lévő kutyamenhelyen a kutyákat gondozó önkéntesek munkájába is betekintést nyertek az idősek képviselői, akik az adományt elhozták és átadták az alapítvány vezetőjének, Dér Enikőnek. Az idősek végigjárták a kenneleket s meg tapasztalták, hogy az itt élő ebek milyen szeretetre vágynak s milyen „boldogan” fogadták a simogatásokat. Az ide látogatók beszámoltak az otthon többi lakójának a megtapasztalt élményeikről.

Megszületett a döntés is, hogy továbbra is támogatni kívánják –összegyűjtött apró forintjaikkal az eledelek vásárlását– a kisvárdai kutyamenhely elhagyatott ebeit.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában