Helyi közélet

2016.05.18. 16:47

Bővült és szépült a paszabi óvoda

Paszab - Új munkahelyekre is lehetőség nyílik szeptembertől.

Paszab - Új munkahelyekre is lehetőség nyílik szeptembertől.

Megszépült és kibővült Paszabon a Turi Sándor Óvoda, amelyet a közelmúltban avatott fel az önkormányzat ünnepség keretében. A község a gyermekintézmény fejlesztésére 2015-ben 37 millió 500 ezer forint támogatást nyert.

Megnövekedett a létszám

Az óvoda fejlesztésére 2013-ban közel 7 millió forintot nyert a falu vezetése, azt az összeget a napkollektoros rendszer kiépítésére fordította az önkormányzat. A bővítés azért vált szükségessé, mert az óvodai gyermeklétszám közel 50 százalékkal növekedett. Míg 2015 szeptemberében 50 óvodás kezdhette meg óvodáséveit, az idén szeptemberben már 74-en iratkozhatnak be a fejlesztésnek köszönhetően.

Nem csak az óvodai épület újult meg, a beruházás részeként közel 3 millió 700 ezer forint értékben új eszközöket, bútorokat vásárolt az ön­kormányzat, valamint készült új játszóudvar, s az intézmény informatikai háttérrel is ­gazdagodott. A felújított épület megfelel a legmagasabb energetikai követelményeknek, s ez nagyban hozzájárul a gazdaságos fenntartáshoz.

Bár véletlen az egybeesés, de az óvoda éppen abban az évben újult meg, amikor megalakulásának 60. évfordulóját ünnepli. Az óvodában korábban 4 óvónő és 2 dajka, valamint 2 pedagógiai asszisztens dolgozott.

A beruházásnak köszönhetően nemcsak több gyermeket fogadhat az intézmény, hanem új munkahelyekkel bővül, ugyanis 2 új óvodapedagógusi állásra és 1 dajka állásra lesz lehetőség szeptembertől.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában