Helyi közélet

2016.05.19. 13:49

Egy aranygyűrű miatt állt a balhé a nyíregyházi vasútállomásnál

Nyíregyháza - Bár eladásra kínálta aranygyűrűjét egy férfi a vasútállomáson, a végén már ingyen akarta elvinni a "vevő".

Nyíregyháza - Bár eladásra kínálta aranygyűrűjét egy férfi a vasútállomáson, a végén már ingyen akarta elvinni a "vevő".

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója nem jogerős határozatával a rablás bűntette miatti ügyben elrendelte az őrizetben lévő gyanúsított előzetes letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2016. június 17. napjáig.

A gyanúsítás szerint a 2016. május 14. napján este Cs.M. B. gyanúsított a nyíregyházi vasútállomás várótermében megismerkedett a sértettel, ahol egy aranynak látszó gyűrűt ajánlott megvételre.

A gyanúsított arra kérte a sértettet, hogy menjenek ki a közeli parkba, ahol a gyűrűt megtekintésre átadta a sértettnek. A gyanúsított azt mondta a sértettnek, hogy akár ingyen is megkaphatja a gyűrűt, aki erre a gyűrűvel elszaladt. A gyanúsított a sértett után futott, miközben szidalmazta, és fenyegette. A sértettet utolérő gyanúsított, őt hátulról meglökte, így az ittas sértett elesett. A földön lévő sértettől a gyűrűt követelte a gyanúsított, aki a komoly félelem hatására az ujjáról lehúzta, és átadta azt a gyanúsítottnak.

A bíróság határozatának indokolása szerint a nyomozás kezdeti stádiumban van, további nyomozási cselekményeket kell elvégeznie a nyomozó hatóságnak. Az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú és törvényi fenyegetettségű, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy szabadlábra helyezése esetén Cs.M.B. a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, esetleg tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárás lefolytatását megnehezítené vagy veszélyeztetné, ezért bíróság elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását.

- Dr. Toma Attila -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában