Helyi közélet

2016.05.12. 16:10

"Együtt az együttélés harmóniájáért" - Konferencia Mátészalkán

Mátészalka - Konferenciát tartottak a gyermek- és fiatalkorúak védelmének témakörében a Mátészalkai Rendőrkapitányságon.

Mátészalka - Konferenciát tartottak a gyermek- és fiatalkorúak védelmének témakörében a Mátészalkai Rendőrkapitányságon.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság és a Mátészalkai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közös szervezésében a Mátészalkai Rendőrkapitányság adott otthont a gyermek- és fiatalkorúak védelme érdekében meghirdetett "Együtt az együttélés harmóniájáért" elnevezésű konferenciának 2016. május 11-én. A rendezvényen 74 szakember vett részt köztük pedagógusok, a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai, védőnők, pártfogó felügyelők, egyházak képviselői és rendőrök. A konferencia célja a gyakorlati tapasztalatok megosztása, a mindennapi életben előforduló problémák megoldási lehetőségeinek kidolgozása, amelyek segíteni tudják a prevenciós tevékenységet és elősegítik a boldog és kiegyensúlyozott gyermekkor megteremtését.

A konferencia előadói voltak:

Szécsi Nóra a Szabolcs- Szatmár - Bereg Megyei Pedagógiai Szakszolgálat klinikai gyermekpszichológusa,

Gorzó Tibor r. százados a Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezető helyettese

Nagy Gusztáv a Nyírmeggyesi Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója,

Mártonné Molnár Erika a Mátészalkai Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője,

Izsó János r. főhadnagy a Mátészalkai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály, Körzeti Megbízotti Alosztályvezető helyettese,

Bodó Sándor r. őrnagy a Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője,

Dr. Pál Gyula r. alezredes a Szabolcs- Szatmár - Bereg Megyei Rendőr - főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője,

Becsei Miklós a Mátészalkai Kossuth téri Református Egyházközösség lelkipásztora.

Az előadások témái a gyermek- és fiatalkorúakat érintő pszichés változásokat, az iskolában előforduló bűncselekményeket, az áldozattá válást, a gyermekek és a pedagógusok jogait és kötelezettségeit, az iskolai bűnmegelőzési munka jelentőségét, valamint az iskolai életet érintő etikai és erkölcsi normákat összegezték. A konferencia tapasztalatai azt mutatják, hogy a szakemberek együttműködése - a gyermek- és fiatalkorúak védelme érdekében- a jó gyakorlatok kialakítása és a közös kommunikáció elősegítik a gyors reagálást, indokolt esetben az azonnali beavatkozást, a szükséges intézkedések jogszerű és szakszerű megtételét.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában