Helyi közélet

2016.05.05. 15:45

Jobbik-sajtótájékoztató: Hatpontos kiáltványt fogalmazott meg a Magyar Polgármesterek Közössége

Nyíregyháza - Hatpontos kiáltványt fogalmazott meg a Magyar Polgármesterek Közössége (MPK) az önkormányzatok önrendelkezésének védelmében.

Nyíregyháza - Hatpontos kiáltványt fogalmazott meg a Magyar Polgármesterek Közössége (MPK) az önkormányzatok önrendelkezésének védelmében.

- A másfél éve megalakult, jelenleg negyedszáz helyhatósági vezetőt számláló érdekvédelmi szervezet követeléseit dr. Fülöp Erik, az MPK alelnöke így ismertette csütörtökön: – A Klik kínos bukása után elvárjuk, hogy az önkormányzatok visszakapják az intézményfenntartás lehetőségét, természetesen a szükséges központi finanszírozás biztosítása mellett. A leghatározottabban elutasítjuk a közétkeztetési rendszer államosításának tervét. 2007 óta várat magára a közigazgatásban dolgozók bérkompenzációja, a Magyar Polgármesterek Közössége éppen ezért indítványozza, hogy a 2017-es költségvetésbe építsék be a köztisztviselői alapilletmény 20 százalékos emelését! Elutasítjuk a migránsok letelepítését és kötelező alkalmazásukat a közfoglalkoztatásban – összegzett dr. Fülöp Erik. Füredi Richárd, a Jobbik IT országos alelnöke bejelentette: az oktatás problémáit feltáró, magyar fiatalok millióinak őszinte hozzászólására számító Hallasd a hangod! kampány elindult, a jobbikos honatyák vállalták, hogy a problémáknak és javaslatoknak hangot adnak majd a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában