Helyi közélet

2016.05.24. 18:44

Kihívás napja - Szabolcsiak mozognak az egészségükért

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Települések lakói, tanintézmények diákjai vállalják a 15–20 perces mozgást.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Települések lakói, tanintézmények diákjai vállalják a 15–20 perces mozgást.

Kicsik és nagyok sportolással, sok-sok mozgással bizonyíthatják május 25-én, hogy nem rettennek vissza a különböző kihívásoktól, feladatoktól. A kihívás napját ugyanis ebben az évben szerdán rendezik meg. A mozgalom 1982-ben indult világhódító útjára Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A kihívás napja hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett.

Leveleken a sportcsarnokban szerdán 7.45 órakor reggeli tornával kezdődik a programsorozat, a nap során lesz többek között közös zenés torna a szülőkkel, átmozgató gerinctorna szépkorúaknak, dekázóverseny, kerékpártúra, futóiskola, kapurarúgó verseny, aerobik.

Szorgalmatoson gyalog és kerékpárral mennek dolgozni a felnőttek, míg az óvodá­sokra és az iskolásokra népi játékok, sorversenyek várnak.

KM

A résztvevők megyénkből

Települések: Laskod, Levelek, Nyírtura, Szorgalmatos.

Tanintézmények: Dr. Jósa István Általános Iskola (Kisléta), Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény, Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium, NYSZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakközépiskolája és Kollégiuma, Nyírkátai Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Encsencs-Penészlek-Nyírvasvári Általános Iskola Penészleki Telephely, Szatmárcsekei Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szorgalmatosi Deák Ferenc Általános Iskola, Mérk-Vállaj Német Nemzetiségi Általános Iskola Tagintézménye, Vásárosnaményi II. Rákóczi Ferenc Gimnázium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában