Helyi közélet

2016.05.18. 19:11

Középkori templomok útja kiállítás a múzeumban

Nyíregyháza - Megyénkben nagyjából 650 műemléket tartunk számon, ezek fele templom, és a templomok fele középkori – hangzott el azon a megnyitón, ami azt a kiállítást tárta a közönség elé, ami évek kitartó gyűjtőmunkájának, és gyönyörű fotóinak köszönhető, valamint a projektet finanszírozó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökségnek.

Nyíregyháza - Megyénkben nagyjából 650 műemléket tartunk számon, ezek fele templom, és a templomok fele középkori – hangzott el azon a megnyitón, ami azt a kiállítást tárta a közönség elé, ami évek kitartó gyűjtőmunkájának, és gyönyörű fotóinak köszönhető, valamint a projektet finanszírozó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökségnek. Bene János köszöntő szavaiban érdekességeket mesélt a munkáról, a gyűjtemény alapján templomtúrák szervezésére biztatott, Kondra Laura pedig az ügynökség terveinek egy kis szeletét is elárulta. Szeretnék a munkát folytatni, a Partium, és a Felvidék tájain. A kiállítás a Jósa András Múzeum első emeletén látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában