Helyi közélet

2016.05.12. 13:52

Mi is az a tehetség?

Nyíregyháza - A nyíregyházi Pozsonyi Cintia szerint tehetséges az, aki több területen meg tudja mutatni kiváló képességét.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Pozsonyi Cintia szerint tehetséges az, aki több területen meg tudja mutatni kiváló képességét.

– Szerintem a nyelvet lehet tanulni, az éneklést viszont már kevésbé. Az számít tehetségesnek, aki a nem tanulható dolgokban kimagasló – mondta Üveges Sára.

Boros Enikő véleménye szerint elég tág fogalom a tehetséges, nem tudná konkrétan definiálni. Személy szerint ő az éneklésben szeretne jó lenni.

– Aki mer, az nyer! Vannak álmok és célok, ­amikért küzdenünk kell, és ha van elég bátorságunk lépni azért, amit szeretünk, akkor valahol tudjuk, bennünk is van valami plusz. És mindenki másban is – válaszolta lapunknak Nagy Krisztián. ­

Kígyósi Gergő úgy gondolja, aki képes valami egyedit és kreatívat alkotni, abban megvan a tehetség. – Ezt egyfajta veleszületett adottságnak mondanám, mert vannak dolgok, amik tanulhatóak, de például a zenéhez vagy az íráshoz érzék is kell – tette hozzá.

A megyeszékhelyen élő László Bálint szerint a tehetség lehet tanulható és velünk született adottság is. Leginkább azon múlik, mennyit hajlandóak tenni az emberek a képességük fejlesztéséért.

KM-PB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában