Helyi közélet

2016.05.18. 17:05

MSZP-sajtótájékoztató - Több ezer szabolcsi nem kaphat állást, szociális juttatást, de még közmunkát sem

Nyíregyháza - Az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet névleg hátrányos helyzetű állástalanok foglalkoztatására jött létre, valójában több milliárd forint európai uniós és magyar költségvetési pénzt próbáltak ellopni – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Veres János a NAV megyei igazgatósága előtt.

Nyíregyháza - Az Első Magyar Környezettudatos Szociális Országos Szövetkezet névleg hátrányos helyzetű állástalanok foglalkoztatására jött létre, valójában több milliárd forint európai uniós és magyar költségvetési pénzt próbáltak ellopni – kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Veres János a NAV megyei igazgatósága előtt. - A vizsgálat megállapította, hogy nem volt szabályos a szövetkezet működése, a költségvetést 1,8 milliárdos kár érte – folytatta az MSZP megyei elnöke. - Még nagyobb baj, hogy nem történt semmi a kárvallottak érdekében, akiknek közel 400 millió forinttal tartoznak. Több mint ezer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei van közöttük, akik – mivel a szerződésük továbbra is él - nem kaphatnak állást, szociális juttatást, de még közmunkát sem. - A feljelentést én magam tettem meg, a rendőrség pedig átadta a nyomozást a NAV-nak – indokolta a helyszínválasztást Huszka Imre, a szocialisták Hajdú-Bihar megyei elnöke, majd hozzátette: - Tűrhetetlen, hogy egy év elteltével sem történik semmi, és az, hogy nyomozóhatóság nem hajlandó tájékoztatást adni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában