Helyi közélet

2016.05.06. 16:00

Tiszta és fekete szívű gengszterek

Nyíregyháza - Csütörtökön díszbemutatót szerveztek a Krúdy Art Moziban Till Attila új gengszterfilmjének.

Nyíregyháza - Csütörtökön díszbemutatót szerveztek a Krúdy Art Moziban Till Attila új gengszterfilmjének.

Május 5-én Nyíregyházán is a közönség elé kerülhetett Till Attila legújabb, bizonyára már régen várt Tiszta szívvel című játékfilmje. A Krúdy Art Moziban telt ház előtt megtartott díszbemutatóra a film két alkotója egyben főszereplője, Thuróczy Szabolcs és Fenyvesi Zoltán is eljött. A vetítés utáni kötetlen beszélgetés során számtalan érdekességet, és kulisszatitkot osztottak meg a vendégek a szép számú közönséggel, természetesen hangot adva annak a reményüknek is, hogy a nézők talán ugyanúgy fogják majd szeretni ezt – a magyar mozgóképes palettán ritkaságszámba menő – művet, mint amennyi örömet nekik okozott a benne való részvétel.

Mivel a film premierjére alig több mint egy bő hete, április 28-án került sor, az új magyar akcióvígjáték számára egyelőre jól jön minden segítő szándékú propaganda és ajánlás. Ámbár az alkotógárda, a személyük képviselte lelkesedés, s pláne a film ismeretében ez a projekt önállóan is jól meg áll a lábán, vagy stílusosan szólva a négy kerekén. Till Attila munkáival nem csak berobbant a filmes köztudatba, s zsebelt be szinte minden lehetséges díjat a Csicska című rövidfilmjével, de a közönség szimpátiáját is azonnal elnyerte. S miután 2008-ban forgatott először és utoljára nagyjátékfilmet, sokan várták már a folytatást. A televízióból is közismert rendező ezúttal egy nem mindennapi történetet álmodott vászonra, kerekesszékeseket helyezve egy gengsztertörténet középpontjába. Ráadásul a hivatásos színészek mellé egy merész húzással két amatőrnek számító mozgássérültet is beválogatott főszereplőnek – Fenyvesi Zoltánt és Fekete Ádámot –, akik a profiktól egy keréknyomnyira sem elmaradva simán elvitték a hátukon a produkciót. Az egyszerre izgalmas, vicces és drámai pillanatokban is bővelkedő opusban két Nyíregyházáról indult művészünk is megvillanthatta oroszlánkörmeit, az egyik a közönséget ezúttal személyesen is megtisztelő Thuróczy Szabolcs, a másik pedig Mészáros Árpád Zsolt. A Tiszta szívvel remek kritikai fogadtatásához most már csak az kell, hogy filmszínházak az előttünk álló napokon is megteljenek a magyar filmet és a hazai alkotókat szerető és megbecsülő közönséggel.

KM-MJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában