Helyi közélet

2016.05.19. 16:14

Új, 140 négyzetméteres központba költözött a közösségi tér

Nyíregyháza - Újabb mérföldkőhöz érkezett a – leánykori nevén – Kontaktpont iroda: szerdán hivatalosan is átadták új, Keskeny utca 16. szám alatti székhelyét.

Nyíregyháza - Újabb mérföldkőhöz érkezett a – leánykori nevén – Kontaktpont iroda: szerdán hivatalosan is átadták új, Keskeny utca 16. szám alatti székhelyét. Az Új Nemzedék Nyíregyházi Közösségi Tér szürke székháza a megnyitón megtelt színes egyéniségekkel. A városi és megyei potentátok mellett a helyi ifjúsági szervezetek tagjai és az egykori korzós és Galéria üzletházas irodák „törzsvendégei” izgatottan várták, hogy végre birtokba vehessék a helyet, ahol nagyokat lehet beszélgetni, nevetni, játszani, és ahol mindig érdekes elő­adásokat hallhatnak.

– A hetvenes évek óta, amikor én voltam fiatal, sokat változott az ifjúság. Ma már mást jelent a barátság, a kapcsolattartás és a szórakozás, mint egykor. Szeretnénk megérteni a mai fiatalokat, megtudni, mire van szükségük, egyszóval szeretnénk mindenben partnerek lenni, hiszen csak a technika változik, a genetika azonban a régi – mutatott rá dr. Ulrich Attila alpolgármester. Hozzátette: a cél az, hogy jó legyen Nyíregyházán élni akár húsz év múlva is, a város ne csak biztos megélhetést, de szórakozást is tudjon nyújtani.

Dr. Süveges Antal Pál, az Új Nemzedék ügyvezető igazgatója elmondta: a nyíregyházi központ statisztikái kiemelkedően jók, 2015-ben elnyerte a leglátogatottabb iroda címet.

Támogatják a fiatalokat

– Ha valamiért érdemes csinálni, akkor ezért – jegyezte meg az ügyvezető, aki szerint ez az eredmény csak részben köszönhető a munkatársaknak, hiszen ha a fiatalok nem keresnék a helyet, minden erőfeszítés hiábavaló volna.

– Azért vagyunk, hogy megtaláljátok azokat a társadalmi ügyeket, melyekért tenni szeretnétek. Mi ebben támogatunk titeket – fordult a fiatalokhoz dr. Süveges Antal Pál.

A szalagvágás után a program zárásaként az Ink Acapel­la adott villámkoncertet, majd a vendégek segítségével lezártak egy időkapszulát, benne a jövőbeni tervekkel, lapunk szerdai számával és a szalag egy darabjával.

KM-CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában