Helyi közélet

2016.06.11. 18:11

„Biztosan lesz egy pontunk!”

Nyíregyháza - Hobbiszinten focizott Tóth Zolka, a népszerű színész, aki nagyon szorít a magyarokért az Eb-n.

Nyíregyháza - Hobbiszinten focizott Tóth Zolka, a népszerű színész, aki nagyon szorít a magyarokért az Eb-n.

– Két, látszólag összefüggés nélküli hír: pénteken rajtolt a labdarúgó-Európa-bajnokság, amelyen hosszú évtizedek után a magyar válogatott is szerepel, és hamarosan kezdődik a szabadtéri nyár a nyíregyházi szabadtéri színpadon. És hogy mi az összefüggés?

A kulturális eseménysorozatot szervező Móricz Zsigmond Színház úgy döntött, hogy kihasználva a színpad kitűnő adottságait és a hatalmas nézőteret, remek feltételeket teremtenek ahhoz, hogy baráti társaságok, közösségek együtt szurkoljanak a hazai csapatnak. A nézők egy 6×3 méteres, 4K minőségű videofal előtt izgulhatják végig a magyar válogatott csoportmérkőzéseit és a döntőt (ha továbbjut a nemzeti tizenegy, az kellemes terhet ró majd a szervezőkre). A teátrum dolgozóitól, színészeitől nem áll távol a foci, és nemcsak azért, mert néhány évvel ezelőtt nagy sikerrel mutatták be az Aranycsapat című darabot. Többen is rúgják a bőrt kispályás csapatokban, és vannak igazi rajongók is.

Közös meccsnézések

Tóth Zolka Barcelona-drukker (így a nemrégiben véget ért, Madrid-fölényt hozó BL-szezont nem zárta túlságosan jókedvűen). Azt őszintén bevallja, hogy a magyar NB I-et nem követi nyomon, de a válogatottnak nagyon szurkolt.

– A selejtezők akkor voltak, amikor az előadások, így nem láttam minden mérkőzésünket, de most, a nyári szünetben ezzel nem lesz gond! Valamennyi magyar meccset nézni fogom, és persze nagyon szurkolok majd. Ha már nem lennénk versenyben, a spanyol csapatért szorítok majd, és a holland focit is szeretem, de ki sem jutottak az Eb-re, így nekik nem drukkolhatok – mondja a népszerű színész, akit édesapja „fertőzött meg” a labdarúgás szeretetével.

– Hobbiszinten fociztam, de mert rossz tanuló voltam, apukám nem engedte, hogy túl sok időt töltsek sporttal. Viszont sokat néztünk együtt nagy tornákat, az 1978-as világbajnokságról már vannak élményeim, és persze az 1986-os nagy traumát sem felejtem el – emlékszik vissza a gyerekkorára Zolka, aki óvatos jóslásra is vállalkozott, és azt mondta, szerinte szerzünk pontot, sőt, akár egy győzelmünk is lehet.

KM-SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában