Helyi közélet

2016.06.24. 12:15

Fáj a nyíregyházi lokálpatrióták szíve, de az épület eltűnésével egy régi álom válhat valóra

Nyíregyháza - Az elhagyott műhelyépület útjában állt a megyeszékhely közlekedésfejlesztésének.

Nyíregyháza - Az elhagyott műhelyépület útjában állt a megyeszékhely közlekedésfejlesztésének.

Fáj a nyíregyházi lokálpatrióták szíve, ugyanis szerdán elkezdték lebontani a város egyik jellegzetes, ipartörténeti szempontból is figyelemre méltó épületét, az egykori villamosszínt.

A kisvasút végállomásán, a Huszár sor és Toldi utca kereszteződésénél álló remíz a villamos megszüntetése, 1969 óta kocsijavító műhelyként működött, az utóbbi években pedig kihasználatlanul állt, ezért öröm az ürömben, hogy eltűnésével egy ­nagyon régi álom válhat valóra.

– Több évtizedes probléma oldódik meg a nagykörút befejezésével. A vasútállomástól a Debreceni útig két új sáv létesül, ehhez a MÁV térítésmentesen adja a területet – nyilatkozta lapunknak februárban dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

Állami beruházás

– Az egykori remíz azon a területen áll, ahol a körút új szakasza épül majd – erősítette meg Rendes Sándor városházi sajtószóvivő. Többet azonban nem mondhatott, ugyanis a bontással kapcsolatban a vasúttársaság az illetékes, a körútépítés pedig állami beruházásban valósulhat meg a jövőben.

A MÁV sajtóosztálya lapzártánkig nem válaszolt kérdéseinkre.

KM-HP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában