Helyi közélet

2016.06.01. 11:42

Felújított parkolóautomatákkal találhatjuk szembe magunkat Nyíregyházán

Nyíregyháza - Tizenhárom parkolóautomatát újítottak fel a kiemelt zónában.

Nyíregyháza - Tizenhárom parkolóautomatát újítottak fel a kiemelt zónában.

Javában működik az a tizenhárom parkolóautomata a megyeszékhely kiemelt zónájában, ahol a parkolók szembetűnő változással találkoznak: a billentyűzet révén be kell írni a jármű rendszámát, melyet a gép rányomtat a parkolójegyre.

– Problémát okozott a tizenöt éves automaták javíttatása. Úgy döntöttünk, hogy az új automaták vásárlása helyett a költségtakarékosság jegyében átalakítjuk a meglévő gépeket – említette a szerdai sajtótájékoztatón Szalai István, a NyírVV Nonprofit Kft. műszaki igazgatója. – Helyreállítottuk a gépek házait, valamint kicseréltük a belső szerkezetüket. Azóta az automaták újra működnek, használatuk nyomógombok segítségével egyszerű, a kijelzője a kezelés minden lépését kiírja. A menüben – igazodva a kor elvárásaihoz – több nyelvből lehet választani. A riasztórendszerrel ellátott automaták folyamatosan kommunikálnak a központtal, ahonnan programozhatók is egyúttal. Az automatákból kiszerelt régi egységek biztosítják a város többi automatájának javításához szükséges alkatrész-utánpótlását. A felújítás költsége nettó 19,5 millió forint volt.

Az idei esztendő újítása, hogy ingyenes a parkolás a Nyíregyházi Egyetemnél és a stadion környékén, valamint a Tokaji u. 3. és a Rákóczi utcai kínai üzletház előtti területen.

– Kialakítottunk egy új, mérsékelt áron használható parkolási zónát a zúzott köves parkolókban. A III. zónában található csaknem 300 parkolóhelyen óránként 150 forintért lehet megállni.

Nyíregyházán 3181 parkolóhelyet és 65 parkolóautomatát üzemeltet a NyírVV Nonprofit Kft., melyből 630 parkolóhely a kiemelt zónában található.

KM–LTL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában