Helyi közélet

2016.06.23. 18:14

Ismét szárnyal a sárkány Nyírbátorban

Nyírbátor - A fesztivál kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozást ígér.

Nyírbátor - A fesztivál kicsiknek és nagyoknak is remek szórakozást ígér.

A sárkányok földjén érezheti magát az, aki július 8–9–10-én Nyírbátorba látogat, ahol immáron huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínház Fesztivált. A rendhagyó és turistacsalogató fieszta különlegessége az, hogy több szabadtéri helyszínen (mint például a Várostörténeti sétányon vagy a Papok rétjén), gyönyörű környezetben, elragadó műemlékek között egyszerre kínálnak színházi élményeket kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A gólyalábasok, csepűrágók, élőszobrok, látvány­stand, sárkányverő, világzene, bűvészde, Kádár Ferenc fotószínháza, Vitéz László bábjáték-automata, Paprika Jancsi csúzlizdája és még sok egyéb különleges program mellett a kézművesek vására is figyelemre méltó – állítják a Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínház Fesztivál szervezői.

Gólyalábasok, utcaszínház

A fellépők között szerepel többek között a Bab Társulat, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színészei, a Garagulya Gólyalábas Komédiás Kompánia, az ORT-IKI Báb- és Utcaszínház, Méhes Csaba, a Brass in the Five, a Minestrone Band, a Selfish Murphy, a Tűzfészek Társulat, az Élőkép Egyesület. Sárkányjárgánnyal érkezik a Rutkai Bori Banda, amíg a Hórihorgas Hujákolók Sárkányármányba keverednek. A közönség felhőtlen szórakozásáról gondoskodik a Csavar Színház, a Dió Trió, Sarkadi Bence és PavelVangeli marionettművészek, Szép Bence, Németh Viktor, a CimbaliBand a Fricska Táncegyüttessel, a Strokes, az Ágens Társulat, a Lobbanáspont Zsonglőr Kulturális és Művészeti Egyesület, a Vojtina Bábszínház, Écsi Gyöngyi, a Forrás Színház, a CosaPolska és még számos remek előadó.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában