Helyi közélet

2016.06.05. 21:54

IV. országos EarlyAct találkozó Mátészalkán

Mátészalka - A nyíregyházi Rotary Club szponzorálásával a IV, országos EarlyAct találkozóm vett részt szombaton a Kazinczy Ferenc Tagintézmény két EarlyAct-s osztálya Mátészalkán a FŐNIX PARk-ban.

Mátészalka - A nyíregyházi Rotary Club szponzorálásával a IV, országos EarlyAct találkozóm vett részt szombaton a Kazinczy Ferenc Tagintézmény két EarlyAct-s osztálya Mátészalkán a FŐNIX PARk-ban.

A fantasztikus hangulatot a sok színes program garantálta.

A ROTALIMPIA mely a népi hagyományok jegyében került megrendezésre remek alkalom volt a közösség építésére. Az országból jelen volt az összes EarlyAct Club, hogy egyéni,páros és csapatversenyekben mérjék össze tudásukat.

A gyerekeknek a szponzoráló klubok tagjai főzték meg az ebédet, ahol a nyíregyházi Rotary Club a legnépiesebb étel kategóriájában nyerte el a nekik járó érmet a bográcsban készült pásztortarhonyával.

A nap folyamán rengeteg érdekes programmal találkozhattak a gyerekek. Volt Workshop ahol a klubok beszámoltak a munkájukról, hallhattuk külföldi diákok beszámolóit a magyar országon eltöltött 10 hónapjukról., érdekes prezentációt tartottak olyan diákok, akik rövid vagy hosszú utasként más-más országban éltek huzamosabb ideig.

A játékok közül nagyon tetszett a gyerekeknek a vízhordás,medvetalpazás,szekérhúzás,bála elfoglalás,talicskázás,petrencerúdtartás,farönk dobó verseny és persze a kispályás foci.

Büszkék vagyunk,mert a farönk dobó versenyben, a lány kategóriában tanítványunk Kamhal Kinga vehette át a feladatért járó érmet.

A nap folyamán voltak még kézműves foglalkozások kulturális bemutatók és egész nap zeneposta színesítette a jó hangulatot.

A nap zárásaként közösön elénekeltük a Tavaszi szél vizet áraszt dalt Horváth Eszter hegedű kíséretével.

Nagyon jó hangulatú és tartalmas napot töltöttünk el!

Köszönjük a nyíregyházi Rotary Klub támogatását!

- Diczkóné Untener Mónika, Kazinczy Ferenc Tagintézmény, EarlyAct felelős -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában