Helyi közélet

2016.06.01. 13:35

Közös emelési gyakorlat Nyíregyháza-Oroson

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt, közös emelési gyakorlatot tartottak Nyíregyháza-Oroson, a Nagyszállási úti régi TSZ területén, a nyíregyházi és a debreceni hivatásos tűzoltók a náluk rendszeresített tűzoltódarukkal. Leskovics Zoltán tű.

Nyíregyháza - Szerdán délelőtt, közös emelési gyakorlatot tartottak Nyíregyháza-Oroson, a Nagyszállási úti régi TSZ területén, a nyíregyházi és a debreceni hivatásos tűzoltók a náluk rendszeresített tűzoltódarukkal.

Leskovics Zoltán tű.alezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője köszöntötte a berendelt állományt, majd ismertette a munkavédelmi szabályokat.

Ezt követően a Dankó Mihály tű. főtörzsőrmester, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság különleges szerkezelője az emelés technikai sajátosságairól beszélt, majd ismertette az állományra váró feladat részleteit.

A gyakorlati részben, a feltételezés szerint egy rakományt szállító tehergépkocsi árokba csúszott, a jármű elhelyezkedése és a rakomány súlya indokolta a két emelésre képes különleges szer helyszínre rendelését. A gyakorlat végrehajtása során két oldalról közelítették meg a balesetet szenvedett teherautót. A beavatkozó állománynak először a teher rögzítését, majd a közös emelését kellett végrehajtania.

A gyakorlaton a daruk kezelését és azok összehangolását a nyíregyházi és a debreceni hivatásos tűzoltók közösen végezték, hiszen hosszú idők óta rendszeresen együtt gyakorolnak és segítik egymás munkáját nagyobb káresemények felszámolásánál.

A kezelési gyakorlat végén, a Szabolcs és a Hajdú megyei tűzoltósági főfelügyelők Leskovics Zoltán tű. alezredes és Kerek László tű. alezredes, a gyakorlat végrehajtását megfelelőre értékelték, majd kifejtették az együttműködés fontosságát ezen a területen is. A gyakorlatot megtekintett a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője illetve Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság vezetői állománya, valamint a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat.

Jövőre, Debrecenben szerveznek hasonló emelési gyakorlatot, miután a hagyományoknak megfelelően a két megyeszékhely évről-évre felváltva ad otthont a közös gyakorlásnak.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában