Helyi közélet

2016.06.07. 09:17

Megszűnik a telezöld!

Nyíregyháza - Közel 20 év és megannyi baleset után megszűnik a telezöld a Nagykörút - Kossuth utca - Sóstói út kereszteződésében - <a href="http://www.nyiregyhaza.hu/megszunik-a-telezold-2016-06-06" target="_blank">írja a nyiregyhaza.h</a>u. - Már augusztus elsejétől sokkal biztonságosabban haladhatnak a közlekedők a város egyik legforgalmasabb csomópontjában, így iskolakezdésig lesz idő megszokni az új rendet.

Nyíregyháza - Közel 20 év és megannyi baleset után megszűnik a telezöld a Nagykörút - Kossuth utca - Sóstói út kereszteződésében - írja a nyiregyhaza.hu. - Már augusztus elsejétől sokkal biztonságosabban haladhatnak a közlekedők a város egyik legforgalmasabb csomópontjában, így iskolakezdésig lesz idő megszokni az új rendet.

A telezölddel az volt a baj, hogy egyszerre kellett figyelembe vennie a vezetőnek a jelzőlámpát és a KRESZ kanyarodásra vonatkozó szabályait - ez pedig sok csúnya balesethez, torlódáshoz vezetett az utóbbi években. De ez most megváltozik!

– A közlekedők természetesnek veszik, hogy amikor zöld jelzést kapnak, akkor védve vannak és biztonságosan haladhatnak át a csomóponton, éppen ezért szeretnénk a Kossuth utca vonatkozásában is megvalósítani ezt a védett irányítási formát - mondta el a nyiregyhaza.hu-nak Csapó László, a Magyar Közút Nzrt. Megyei igazgatója.

A pontos megvalósításról még tárgyalnak a felek - a nyiregyhaza.hu szerint az érintett csomópontot egy önálló jobbra kanyarodó sáv is tehermentesíthetné.


Nyíregyháza – Olvasóink szerint Nyíregyházán a Sóstói út–Erdő sor kereszteződése a legproblémásabb. Van, aki körforgalmat szeretne a helyére, van, aki másfajta lámpákat. A Közút szerint a kereszteződés ilyen húsz éve és nem is változtatnának rajta. tovább »

Nyíregyháza – A balesetek ellenére a Közút nem tervezi a körzöldes irányítási mód megváltoztatását. Szerintük nem a jelzőrendszer, hanem az autós a hibás. tovább »

Nyíregyháza – A megoldási javaslatok különbözőek, de abban mindenki egyetért: a telezöld nem maradhat. tovább »

Nyíregyháza – Nyíregyháza egyik nevezetessége lehetne az a telizöldes kereszteződés, ahol sajnálatosan sok a közlekedési baleset, a rossznak bizonyult jelzés miatt. tovább »

Nyíregyháza – Mint ahogy arról beszámoltunk, vasárnap délután Nyíregyházán, a Sóstói út és a Ferenc körút kereszteződésében két autó ütközött, a frontális karambolban hárman sérültek meg. Információink szerint a baleset részese volt a város polgármestere, dr. Kovács Ferenc is.tovább »

Sokakban merülhet fel, hogy meddig tökölnek még az illetékesek, mennyi baleset kell ahhoz, hogy megszüntessék azt a sokak által átkozott és veszélyt hordozó telezöldet a megyeszékhelyen, az egykori Márka előtti kereszteződésnél. Mán László jegyzete. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában