Helyi közélet

2016.06.27. 11:20

Mesterpedagógusokat vár a sonkádi szabadegyetem

Sonkád - Több mint négyszáz vendégre számítanak a négy napos rendezvényen.

Sonkád - Több mint négyszáz vendégre számítanak a négy napos rendezvényen.

Hagyományteremtő céllal keltették életre tavaly a Mesterpedagógusok Sonkádi Szabadegyetemét. Az idén június 30-án, csütörtökön kezdődik és július 3-ig tart a rendezvénysorozat. A zajos sikernek köszönhetően több négyszáz résztvevőt fogadnak a szervezők.

– Az ország legkülönbözőbb pontjáról várjuk a pedagógusokat a Túr partjára. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által támogatott rendezvény a tavalyihoz képest nemzetközi rangra emelkedett – újságolta Iszák Tibor, Sonkád polgármestere, főszervező. Hozzáfűzte: – Előadóként megjelennek a minisztérium és háttérintézményeinek irányítói és szakértői, a felsőoktatási intézmények vezetői, a köznevelés megújításában tevékeny pedagógusok, valamint Románia kisebbségi oktatásának államtitkára, helyettese és Szatmár főtanfelügyelője.

A szabadegyetem megőrzi minden megteremtett értékét, és természetesen reagál az új kihívásokra is. Továbbra is kiemelt törekvés a mesterpedagógusok speciális feladatellátásának segítése, az országos hálózat kialakításának támogatása. A résztvevők tájékoztatást kapnak a köznevelés szervezeti és tartalmi változásairól, azok okairól és céljairól. A mindennapi intenzív munka mellett megismerkedhetnek a szatmári táj szépségeivel, a környező települések kulturális értékeivel, és természetesen Sonkád vendégszeretetével.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában