Helyi közélet

2016.06.07. 16:28

Országos 6. helyen a záhonyi csecsemőápoló kollégisták

Záhony - Az elmúlt hétvégén Kaposvárott rendezték meg a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű 24. Országos Csecsemőgondozási Versenyét.

Záhony - Az elmúlt hétvégén Kaposvárott rendezték meg a Magyar Vöröskereszt felmenő rendszerű 24. Országos Csecsemőgondozási Versenyét.

Szűkebb pátriánkat a megyei győztes záhonyi Dr. Béres József Kollégium, illetve a mátészalkai Képes Géza Általános Iskola diákjai képviselték a versengésben. A 3 napos programnak a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola nyújtott otthont, míg a távolabbról érkezett versenyzőket és kísérőiket a Klebersberg Középiskolai Kollégiumban fogadták barátságos körülmények.

Az általános iskolások korcsoportjában 16, a középiskolásokéban 13 megye legjobbjai mérték össze felkészültségüket. A versenyzőkre 16 szakmai, illetőleg pihenő állomás várt, megannyi érdekes elméleti és gyakorlati feladattal. Az izgalmas versengés nyomán mindkét kategóriában Vas megyei sikerek születtek, de a középiskolás korcsoportban a záhonyi Dr. Béres József Kollégium Giesinger Dorka (Dombrád), Kiss Klaudia (Ajak) és Szlovák Dorottya (Pap) összeállítású csapata - mindössze 3 ponttal lemaradva a "bronzos" triótól - az előkelő 6. helyezést szerezte meg. Dicséretesen szerepeltek a mátészalkai általános iskolások is, akik a szoros versenyben a 10. helyen végeztek. A záhonyi versenyzők felkészülését Birke Anikó nevelőtanár, Csobainé Jánvári Orsolya védőnő és Karasz Lajosné, a karitatív szervezet záhonyi vezetője segítette.

Kiss Klaudia - Szlovák Dorottya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában