Helyi közélet

2016.06.27. 07:29

Ötezren maradtak áram nélkül Szabolcsban - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. június 26-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. június 26-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy száz négyzetméteres, lakatlan ház tetőszerkezete, valamint a három szobájában lévő berendezési tárgyak égtek vasárnap hajnalban Nyírturán, a Temető utcában. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók több vízsugárral oltották el a lángokat. A tűz keletkezési okát vizsgálják. Személyi sérülés nem történt.

Kigyulladt egy személygépkocsi motortere vasárnap délután a 41-es számú főúton, a 36-os kilométerszelvényénél, Nyírmada közelében. A gépkocsivezetőnek sikerült a tüzet eloltania. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították, majd a felhevült motorteret visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

Éjfél után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét elérő felhőszakadás következtében több tucat bejelentés érkezett, többségében vízeltávolításokhoz és fakidőlésekhez riasztották a tűzoltókat. Hétfőn, a hajnali órákban Ilk, Nyíribrony, Nyírjákó, Rohod, Vásárosnamény, Gemzse, Apagy, Nyírmada, Nyírtét településeken szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás. Összesen 5000 fogyasztót érintett.

Balkány és Nyíradony között három akácfa borult az úttestre, de hasonló esemény adott feladatot a 41-es számú főúton Baktalórántházánál, valamint Nyírlövő és Lövőpetri közötti útszakaszon, Baktalórántházán és Nagykállóban is.

Nyírmadán, az Árpád utca egyik családi házának pincéjében, illetve a lakásban is nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze. A lakóházból hat gyermek, illetve két felnőtt a szomszédoknál lett elhelyezve, személyi sérülés nem történt.

Leszakadt az álmennyezet Nagykállóban, a Debreceni úton egy családi házban. A nyíregyházi hivatásos tűzoltók a tetőszerkezetet átvizsgálták, egy elmozdult palát visszahelyezték, ahol a beázás történt. Személyi sérülés nem történt.

Villám csapott a háztetőbe hétfő hajnalban Nyírkércsen, a Bakti utcában. Tűz nem keletkezett, a megrongálódott tetőszerkezetet a mátészalkai hivatásos tűzoltók fóliázták le. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában