Helyi közélet

2016.06.14. 16:32

Virágosan látják a jövőt - Nyírbogdány is versenyben a legvirágosabb település címért

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Közel háromszáz település jelentkezett az idei Virágos Magyarországért versenyre.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Közel háromszáz település jelentkezett az idei Virágos Magyarországért versenyre.

Huszonharmadszor írták ki az országos környezetszépítő versenyt, s mit szépítsük: volt már, hogy többen jelentkeztek a Virágos Magyarországért vetélkedőre megyénkből. Hazai viszonylatban közel háromszázan neveztek, Szabolcs-Szatmár-Beregből viszont csak hat település neve szerepel a listán.

– Bevallom, meglepődtem, amikor böngésztem a nevezőket. Tavaly dupla annyian próbáltak szerencsét a megyéből. Amióta polgármester vagyok, mi minden évben megmérettetjük magunkat – újságolta Danó Sándor, Tivadar vezetője. – Fontosnak tartottam, hogy ezúttal is benevezzünk, mert a frontvonalban ott kell lenni! A közterületeink az idén is virágban gazdagon pompáznak, bízom benne, hogy ezt nagyra tartja majd a zsűri.

Nyírbogdány az elmúlt évi mozgalomban olyan eredményt ért el, miáltal több száz darab cserjét, egy- és többnyári virágot kaptak ajándékba, melyet nemrég ültették ki a közhasznú munkások.

– A beregi emberek is nagy becsben tartják a virágokat, s aki a virágot szereti... Jelentkeztünk, és már azt is sikerként könyveljük el, ha a városunkba érkezőknek örömet szerzünk a puszta látvánnyal – említette Filep Sándor, Vásárosnamény polgármestere.

Az értékelők a nyár folyamán személyesen keresik fel a benevezett településeket, és a helyszínbejárások után nevezik meg a verseny kiírói 2016 legvirágosabb városát és falvát, amelyek 2017-ben képviselhetik Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyén.

Tavaly Balatongyörök arany-, Siófok pedig ezüstérmet nyert, és a legszebb főtér különdíját is elhozta. Ebben az évben Mosonmagyaróvár és Dunakiliti készül a kontinentális összevetésre.

Veszprémben a legaktívabbak

A turisztikai régiók közül Budapestről és környékéről 32, Nyugat-Dunántúlról 50, Közép-Dunántúlról 28, Balatonról 29, Dél-Dunántúlról 43, Észak-Magyarországról 36, Észak-Alföldről 26, Dél-Alföldről 30, míg a Tisza-tavi régióból 7 nevezés érkezett a Virágos Magyarországért versenyre. A legtöbben (25) Veszprém megyéből jelentkeztek.

Megyei nevezők

  • 50 ezer lakos felett: Nyíregyháza
  • 50 ezer főig: Fehérgyarmat, Vásárosnamény
  • 2 ezer főig: Nyírbogdány, Tímár, Tivadar, Vámosoroszi
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában