Helyi közélet

2016.06.02. 12:25

Vonatkürtök zajától hangos Nyíregyháza

Nyíregyháza - Panasszal fordult a szerkesztőségünkhöz érkerti előfizetőnk: „Szombaton, 28-án hatvanhét kürtszót számoltam össze 5 óra 47 perctől 22 óra 52 percig.

Nyíregyháza - Panasszal fordult a szerkesztőségünkhöz érkerti előfizetőnk: „Szombaton, 28-án hatvanhét kürtszót számoltam össze 5 óra 47 perctől 22 óra 52 percig.

Elkezdi az egyik mozdony, általában három kürtszóval, rögtön válaszol rá a másik a közelből, és nem egy esetben csatlakozik egy harmadik is, messzebbről. Néha alig 10 perc telik el, és újra kezdik az üzengetést. Vasárnap nyugisabb volt, mindössze harminckilenc kürtszót kellett elviselnünk.

Pihenni nem lehet, a gyerekek sírnak, mert bizony 20 óra után is rákezd a vonatkürt. Bele lehet őrülni itt, az amúgy is forgalmas, autóút zajával is terhelt környéken”.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság így reagált olvasónk panaszára: „A nyíregyházi pályaudvaron, valamint az állomás és Sóstóhegy között május 24-étől június 2-áig több előre tervezett karbantartási munkát is elvégeztek, végrehajtanak: például váltókat, síneket, felsővezeték-elemeket cserélnek ki, valamint két útátjárót is átépítenek.

Emiatt a vonatok menetrendje módosult, illetve a Tokaj/Nyírtelek–Nyíregyháza és Sóstóhegy–Nyíregyháza közötti szakaszon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat. A felújítás miatt feszültségmentesítették a felsővezetékeket, ezért – az előírások szerint – a tolómozdonyok hangjelzést adnak. Június 2. után, a vágányzár befejezésével visszaáll a normál menetrend szerinti közlekedés, a gyakori mozdonyhangjelzések is megszűnnek.”

-KM-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában