Helyi közélet

2016.07.20. 18:30

"A rendőr halásznadrágban és rockerpólóban sem bújhat ki a bőréből”

Baktalórántháza - A 24 esztendős Kondor András egyike azoknak, akik az országos létszámbővítés eredményeként júliustól megyénk rendőri állományát erősítik.

Baktalórántháza - A 24 esztendős Kondor András egyike azoknak, akik az országos létszámbővítés eredményeként júliustól megyénk rendőri állományát erősítik.

Az ifjú őrmestert szolgálati helyén, a Baktalórántházi Rendőrőrsön látogattuk meg, hogy objektíven (keresztül) bemutassuk egy munkanapját.

Szép, de veszélyes hivatás

– Korábban fegyveres biztonsági őrként dolgoztam a nyírbátori őrzött szálláson. Megtetszett a rendőri szakma, ezért – a szükséges alkalmassági vizsgálatok és átképzések után – „átigazoltam” a testületbe – vallott szakmai múltjáról a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában végzett fiatalember.

Magánéletéről elárulta: Penyigén nőtt fel, házasságkötése óta a Baktalórántházához közeli Nyírkércsen él a feleségével. – A szüleim, a bátyám, a nejem és a barátaim is büszkék arra, hogy bűnüldöző lettem, ugyanakkor féltenek, hiszen nem kevés veszélyt is rejteget ez a szakma, hivatás. Hamarosan édesapa leszek, izgatottan várjuk első gyermekünk, Sára világra jövetelét – büszkélkedett András, aki ennek ellenére alig várja, hogy „fejest ugorjon a mély vízbe”.

– Nem számítok akciófilmekbe illő üldözéses jelenetekre és tűzharcokra, de tény, hogy a közúti igazoltatásokon, forgalomirányítási feladatokon túl a tulajdon elleni szabálysértések, családi perpatvarok, elővezetések vagy akár komoly bűncselekmények elkövetőinek elfogásai is adnak munkát a helyi őrs egyenruhásainak.

– A bulis estéken fokozottan vagyunk jelen az utcákon, tereken, hogy megelőzzük a rendbontásokat, bűncselekményeket, kiszűrjük az ittas vezetőket, és növeljük a békeszerető lakosság biztonságérzetét. Olykor persze nekünk is kijár a jól megérdemelt pihenés, szórakozás, de sosem szabad elfelejteni: a rendőr egyenruha nélkül, halásznadrágban és rockerpólóban sem „bújhat ki a bőréből”, és ez így helyes! – tette hozzá András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában