Helyi közélet

2016.07.23. 11:16

A riviéra vonzereje nem csökkent

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nizzai terrortámadás és az antalyai puccskísérlet felkavarta a közvéleményt. Vajon hogyan befolyásolja az idegenforgalom és a turizmus közeljövőjét?

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - A nizzai terrortámadás és az antalyai puccskísérlet felkavarta a közvéleményt. Vajon hogyan befolyásolja az idegenforgalom és a turizmus közeljövőjét?

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke megerősítette, hogy tömeges útlemondást nem tapasztaltak az utazási irodáknál.

– A charterjáratok rendben közlekednek a török tengerpartra, senki nem akart szabadságát megszakítva hazajönni Törökországból – közölte az idegenforgalmi szakember. A külügyminisztérium nem változtatott az ország biztonsági besorolásán. Egyébként aki el szeretne állni az utazástól, annak az utazási szerződésben foglalt feltételekkel van erre lehetősége.

– Az a friss tapasztalatom, hogy a török riviérai nyaralók közül volt, aki lemondta, de a többség az utazik, hisz tudják: a jelenleg is kint tartózkodó magyarok semmit nem éreztek a puccskísérletből, ők is csak a híradásokból tudták meg, mi is történt – fejtegette Bicsérdy Rita, a Sky Travel Utazási Iroda ügyvezetője. – A riviérára közlekedő charterjáratok közvetlenül repülnek az antalyai repülőtérre, nem érintik sem az isztambuli, sem pedig az ankarai repteret. A többség maradt a foglalásánál, mivel azokat a szolgáltatásokat, amit a török riviérán lévő szállodák tudnak nyújtani a nyaralóknak, azt európai viszonylatban figyelembe véve az ár-érték arányokat, más tengerpart nem tudja biztosítani.

– A sajnálatos franciaországi esemény nem zavarta meg a pihenni vágyókat. Ott még csak érdeklődés szintjén sem informálódott senki a lemondást illetően. Érdekes, hogy a nyár előrehaladtával egyre többen választják újra a török, az egyiptomi, illetve a tunéziai tengerpartot kikapcsolódásra.

Jelenleg a külföldi úti célok között Horvátország, Olaszország és Bulgária továbbra is kedvelt a magyarok körében éppúgy, ahogy a görög szigetekre is sokan utaznak. A tengeri hajóutak iránti érdeklődés az idén emelkedő trendet mutat, ahogy a belföldi üdüléseké is.

KM-LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában