Helyi közélet

2016.07.15. 16:29

Apró lépésekben sokat fejlődött Borzsovatanya - már internet is van a közösségi házban

Demecser, Borzsovatanya - Nem mindennapi vendéget köszöntöttek csütörtök délután a Demecserhez tartozó Borzsovatanyán, hiszen a kis településre a Magyar Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának az elnöke látogatott el.

Demecser, Borzsovatanya - Nem mindennapi vendéget köszöntöttek csütörtök délután a Demecserhez tartozó Borzsovatanyán, hiszen a kis településre a Magyar Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának az elnöke látogatott el.

Bár ilyen tisztséget viselő személy talán soha nem járt még a településen, a fogadtatása mégis mellőzött mindenféle protokollt, ugyanis dr. Papcsák Ferenc visszatért a gyökereihez, hiszen egykoron Borzsovatanyán töltötte gyermekkorát. Éppen ezért baráti ­kézfogások, rokoni puszik fogadták a ­hivatalos köszöntés helyett.

Épült filagória, lesz játszótér

A politikus azért látogatott el a településre Váradi László, Demecser polgármestere kíséretében, hogy megnézze, milyen változásokon is ment keresztül az utóbbi időkben Borzsovatanya. Látnivalókban nem volt hiány, hiszen apró lépésekben sokat fejlődött Demecser külterülete.

– Rendeződött a belvíz elvezetése, szebb lett a kiserdő. Megújult a focipálya, épült mellette a közösségi életet előbbre lendítő filagória, és készül majd a sportpálya közelében játszótér is. Ez utóbbira nagy igény van, hiszen szerencsére sok a kisgyermek a településen – vázolta fel érdeklődésünkre az elmúlt időszak eredményeit Forgács Csabáné helybeli lakos.

– A közösségi házunk új teremmel lett gazdagabb, amelyben internetelérés várja a lakosságot. Ennek nagyon örülök, hiszen anyukaként jól tudom, hogy mit jelent napjainkban a tanuló, illetve továbbtanuló diákok számára az internet. Igaz, jobb lett volna már korábban ezt a lehetőséget megteremteni, de azért örülünk neki most is. Itt, a főút mellett a rádióhullámokat még jól lehet venni, máshol rosszabbak a vételi lehetőségek, éppen ezért hiába próbálkozott már korábban néhány család az internet használatával – magyarázta a közmunkásként dolgozó édesanya, majd még

KM-MML


Büszke a közmunkásokra

A kibővített, megújult közösségi házról Berta József, a helyi közmunkások vezetője árult el néhány részletet.

– Az épület egykor iskolaként működött, és még szolgálati lakás is volt benne. Aztán a jégverés után már csak egy kis épületrész maradt meg, ahhoz építettünk most egy új helyiséget. A régi épületrész is új, modern ablakokat kapott, majd az egész házat kőporoztuk kívülről, illetve egységes tetőzetet készítettünk. Büszkén mondhatom el, hogy a beruházás megvalósításában oroszlánrészt vállaltak a helyi közmunkások, és szépen dolgoztak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában