Helyi közélet

2016.07.19. 11:18

„Fárasztó és feszes volt a program, de megérte!”

Nyíregyháza - Ma este érkezik haza Spanyolországból a Cantemus Vegyes Kar.

Nyíregyháza - Ma este érkezik haza Spanyolországból a Cantemus Vegyes Kar.

Mint lapunkban is beszámoltunk róla, a spanyolországi nemzetközi versenyen a Cantemus Vegyes Kar polifón kategóriában az első helyet szerezte meg, az egynemű kari kategóriában a nők a második helyezést érték el.

Megünnepelték magukat

Mindezt így örökítette meg Magyar Péter kórustag a blogjában:

„És hogy milyen különös dolgok vannak: a tegnapi bejegyzésben arról írtam, hogy szerintem a moldáv Cantemus gyermekkar mennyire értékelhetetlen műveket adott elő, persze lehet, hogy a zsűrinek tetszeni fog. Hát, tetszett nekik, mert ők nyerték az egynemű kari kategóriát – bevallom, ezzel még most sem tudok megbarátkozni. A karmesterük odament Somához és elmondta neki, hogy ők azért a Cantemus nevet viselik, mert egyszer hallották a mi Cantemus gyermekkarunkat és annyira tetszett nekik, hogy tiszteletből felvették a mi nevünket…

Ezután végül hazafelé vettük az irányt és a szálloda előtt a játszótéren megünnepeltük magunkat.

Vasárnap csak este volt jelenésünk, így a nap nagy részét barcelonai kirándulásra szántuk, hétfőn pedig irány haza.

Hogy milyen érzésekkel megyek haza? Azt hiszem, ismét érdemes volt eljönni. Egyrészt ismét csodálatos, feltöltődős napokat töltöttünk Roujanban, másrészt nyolc éve nem voltunk versenyen, így bőven ideje volt már egy ilyen megmérettetésnek is. Nagyon húzós évadunk volt, azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy profi kórusoknak nincs ilyen kemény évaduk, mint amilyen nekünk volt. És ennek a végén, sőt, már utána még bevállaltunk egy versenyt. Jól tettük. Fárasztó és az idő hiánya miatt feszes volt ugyan a felkészülés, de megérte.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában