Helyi közélet

2016.07.07. 17:48

Gumiemberke és az űr meghódítói

Nyíregyháza - A gyerekek közül többen is szeretnének később itt dolgozni.

Nyíregyháza - A gyerekek közül többen is szeretnének később itt dolgozni.

Céglátogatáson vettek részt pályaválasztás előtt álló hetedik osztályosok a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében. Mátészalkán a Carl Zeiss Vision Hungary Kft., Nyíregyházán a Michelin Hungária Kft. életébe tekinthetett be közel 50 diák. Sok érdekes szakmát és foglalkozást ismerhettek meg, a gyártási folyamat részleteibe is betekinthettek – tájékoztatta lapunkat Maczkó Mónika, a kamara pályaorientációs tanácsadója.

Az élményekről a gyerekek írásban és rajzban számoltak be: „Mi már tudjuk, hogy a holdra szállás fotóját is Zeiss-lencsével készítették”; „Osztálytársaim közül többen szeretnének itt dolgozni a jövőben. Láttuk, hogy nem könnyű munka, és sokat kell tanulni.”; „Érdekes volt, hogy mennyi országba gyárt szemüveglencsét a Zeiss.”

Azt is megtudhatták, hogy a világ legnagyobb repülőjének, az Airbusnak is a Michelin gyártja az abroncsot, illetve, hogy a Michelin-gumiemberke a XIX. században született, neve Bibendum.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában