Helyi közélet

2016.07.29. 18:26

Jó helyre „gurult” az ajándék kerékpár

Nyíregyháza - Megnyerte, így nem kell vagyonokat költenie egy új biciklire a nyíregyházi Varga családnak.

Nyíregyháza - Megnyerte, így nem kell vagyonokat költenie egy új biciklire a nyíregyházi Varga családnak.

Szoknyafellibbentő szél, majd kiadós esőzés kísérte a derűsnek ígérkező közlekedésbiztonsági napot csütörtökön a Kossuth téren, de még ennek ellenére is szép számú érdeklődőt üdvözölhetett – a városi önkormányzattal és a rendőrséggel közösen szervezett – balesetprevenciós délutánon a Kelet-Magyarország.

Az egyenruhások hasznos ajándékokat osztogattak a játékos kedvű, ügyes gyerekeknek, a felnőttek pedig – tét nélkül – KRESZ-totón mérhették le tudásukat. – A kerékpárosok egyik legnagyobb ellensége a láthatatlanság, amikor a többi közlekedő nem észleli őket.

Láthatóság egyenlő biztonság

– Nem elég, ha a bicikli látható, a kerékpárosnak is annak kell lennie! – figyelmeztette a drótszamárral érkezőket Szikszai Tihamér rendőr őrnagy, a megyei rendőr-főkapitányság megyei baleset-megelőzési bizottságának titkára, aki láthatósági eszközöket adott a lelkes pedálozóknak útravalóul.

Új bicikli és csúcstechnológia

A szomszédos sátorban Márkus Dávid és csapata egy hazánkban újonnan piacra dobott vezetéstámogató, közlekedésbiztonságot javító készülékkel, a Mobileye eszközzel ismertette meg a csúcstechnika szerelmeseit. – A balesetek és ütközések megelőzését szolgáló rendszer bármilyen gépkocsiba beszerelhető. Az utat figyelő „radar” figyelme sosem lankad, felismeri a gyalogost, biciklist, ellen­őrzi az optimális követési távolságot és azonnal figyelmezteti a vezetőt a váratlanul feltűnő veszélyre – mesélte az értékesítési menedzser.

A várva várt délutáni nyereménysoroláson a nyíregyházi Varga Márta nevét húzta ki a műanyag „kalapból” Jászai Menyhért alpolgármester. Az minden kötelező kellékkel felszerelt, új kerékpár büszke tulajdonosa szerkesztőségünkben elmondta: régi, hűséges előfizetője lapunknak, szinte minden nyereményjátékunkon részt vesz. – A biciklivel édesanyám fogja róni a kilométereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában