Helyi közélet

2016.07.12. 10:58

Kalandok, mesék és szerelem a Parkfürdőben

Nyíregyháza - Ne habozzon, lapozzon! – szólítja meg a fürdőzőket a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár találó szlogenje.

Nyíregyháza - Ne habozzon, lapozzon! – szólítja meg a fürdőzőket a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár találó szlogenje.

A bibliotéka az idén is kitelepült a sóstói Parkfürdőbe, hogy hétköznaponként 10 és 18 óra között olvasmányélményekkel gazdagítsa a strandolók pihenését, kikapcsolódását.

A plédeken, napágyakban hűsölők és barnulók együtt izgulhatnak Rejtő Jenő hőseivel, szerelmi sokszögekbe bonyolódhatnak, vadregényes tájakon vagy a mesék birodalmában kalandozhatnak – és ehhez egy lépést sem kell tenniük. Azaz néhányat mégis, a kölcsönzői pult ugyanis az öltöző előterében kapott helyet. Az újságosállvány kínálatát böngészve pedig a legfrissebb napi- és hetilapok, magazinok közül válogathatnak a könnyed olvasmányra vágyók egészen július 29-éig.

– A hétköznapokon talán kevesebb idő jut az olvasásra, mint amennyit szeretnénk, de nyáron, a strandon napozva több időt szánhatunk a könnyed irodalomra, színes magazinokra – mutatott rá Tomasovszki Anita könyvtár­igazgató.

Folyamatosan bővül a kínálat

A pult mögött a 16 esztendős Jeczkó Levente fogadott minket, aki közösségi szolgálatát tölti a fürdőben. Mosolyogva mutatta a kínálatot, ami az elkövetkező hetekben folyamatosan bővül és cserélődik. Zempléni Andrásné színes újságot nézegetett egy hatalmas fa árnyékában. Tőlünk tudta meg, hogy már helyben is talál lapozgatni valót. – Ez egy nagyon jó kezdeményezés! Örülök, hogy kitelepült a könyvtár, a jövőben biztosan igénybe veszem a szolgáltatásukat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában