Helyi közélet

2016.07.27. 15:28

Koncert, musical és bál

Kisvárda - Különleges programokat kínál Felső-Szabolcs központja a művészetek iránt érdeklődőknek.

Kisvárda - Különleges programokat kínál Felső-Szabolcs központja a művészetek iránt érdeklődőknek.

Aki kedveli a komolyzenét, az éneket és az orgonajátékot, azt ingyenes ének- és orgonakoncertre várják július 28–án, csütörtökön a kisvárdai római katolikus templomban este hét órától. Az orgona méltán vívta ki magának a hangszerek királynője jelzőt, hiszen hangzásával nem vetélkedik semelyik más hangszer sem.

ExperiDance–Omega-musical

Július 30–án, szombaton este fél kilenctől a Várszínpadon pedig az ExperiDance Production előadásában a Gyöngyhajú lány balladája, a musicalek alfája és omegája lesz látható. Mindenkiben ott van a szunnyadó gyermek, így a tündérmeséket a felnőttek is szeretik, csak be kell őket csomagolni „felnőtt köntösbe”.

A Gyöngyhajú lány balladája című musical egy fiatal lány felnőtté válásán, első nagy szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton–part, a tó ősi, mitikus legendáit. A színpadon 24 ExperiDance táncművész, a mikrofonoknál kiváló musicalszínészek, a mese erősítésére 21 szenzációs Omega–sláger! Egy történet, amit mindenki átélt, aki volt fiatal és szerelmes. Az Omega együttes és az ExperiDance Production több mint fél év gondos tervezés, aprólékos egyeztetés és lázas alkotómunka után állította színpadra új darabját, melyben olyan világszínvonalú slágerek csendülnek fel, mint a Trombitás Frédi, a Régi csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány…

Az I. Kisvárdai Anna-bál

A Kisvárdai Jótékony Nőegylet a Rétközi Múzeumban rendezi meg a kisvárdai báli tradíciók felelevenítése és a jótékonyság jegyében szombaton este fél héttől az I. Kisvárdai Anna–bált. Az esemény indításaként a résztvevők fél hétkor gyülekeznek a Szent László utca 22. szám előtt, a sétáló utca OTP felőli részén. A bálozók végigvonulnak a sétálóutcán a Demecseri Fúvósok kíséretével.

Kötelező a báli viselet: hölgyeknek és a versenyző leányoknak hosszú estélyi, az uraknak öltöny vagy szmoking. A rendezők várják a szépségversenyen indulni szándékozó ifjú hölgyek jelentkezését. A versenyen a résztvevők öltözetét, sminkjét, frizuráját fogják értékelni, a szakmai zsűri az Anna–bál szépét, az első és a második udvarhölgyét fogja megválasztani, a közönség pedig a közönségdíjast.

A bál fővédnöke dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a bál háziasszonya Lénárt Andrásné, a Kisvárdai Jótékony Nőegylet elnöke.

A vendégeket a múzeumban fogadják, ahol a bál megnyitásakor Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere mond köszöntőt, amit a nyitótánc és ünnepi műsor követ. Az este a kilenc órakor kezdődő díszvacsora tálalásával indul, ez több különlegességgel igazi meglepetés lesz a résztvevőknek.

Éjfélkor a svédasztalos fogadás kezdődik, ezt követően hajnali egy órakor az Anna–bál szépének adják át a díjat, majd jótékony célú tombolasorsolásával zárul az I. Kisvárdai Anna–bál.

- Vincze Péter/KM -


Elmarad az előadás

A Bánfalvy Stúdió augusztus 5–én a Várszínpadon, a Várszínházi Esték részeként mutatta volna be a „Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett” című előadást, de az elmarad. Az előre megváltott jegyeket visszaváltják. A produkciót egy későbbi időpontban láthatja a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában