Helyi közélet

2016.07.13. 16:41

Lánykérés a színfalak között

Nyíregyháza - Színházi előadás talán még soha nem gazdagodott ennyi érzelemmel, mint most.

Nyíregyháza - Színházi előadás talán még soha nem gazdagodott ennyi érzelemmel, mint most.

Valami olyasmi történt a Móricz Zsigmond Színház Anconai szerelmesek című darabjának július 8-ai előadásán, amiről eddig azt hittük, csak egy filmben fordulhat elő. Megkérték ugyanis egy ifjú hölgy kezét előadás közben a szabadtéri színpad nézőterén.

„Felrobbant” a nézőtér...

Mintha egy forgatókönyvíró fejéből pattant volna ki minden. A második felvonás elején Vámosi Gergely – aki szerepe szerint Juventus-szurkolóként, örömittas, „alkoholmámoros” állapotban épp a színpadon hevert – már csak a végszavára várt. „...mennyi az idő” – jött a jelzés, s a fiatalember azonnal akcióba lépett, hogy tudtára adja ország-világnak, nem csak Anconában, Nyíregyházán is vannak szerelmesek.

– Mindig egy olyan leánykérésről álmodoztam, aminek köze van a színházhoz – engedett bepillantást érzelmi életének kulisszái mögé a ma már boldog vőlegény.

– Két éve vagyunk együtt a párommal, és mivel ez egy remekül működő kapcsolat, megérett az idő a továbblépésre. Amikor néhány hónappal ezelőtt a tudomásunkra jutott, hogy ismét bemutatjuk ezt a népszerű darabot, ráadásul épp a megismerkedésünk évfordulóját követő napon, azonnal éreztem, eljött a megfelelő alkalom. Megkerestem a színház vezetőjét, és a darab rendezőjét az ötlettel, akik biztosítottak a támogatásukról. A legnagyobb kihívást a játék közbeni pillanat kiválasztása jelentette. Sem hivalkodót, sem olyat nem akartunk, ami a közönség estéjét elronthatja.

– A kollégáim is valamennyien csodálatos partnerek voltak, eljátszották, hogy semmit sem értenek az egészből. Pedig a kedvesemen kívül mindenki mást beavattunk, a meghívott barátaim, a rokonaim, a családunk tagjai, legalább harminc ember mindenről tudott. Végül 900 „tanú” előtt megkértem a párom kezét. Amikor kimondtam, hogy „itt van a nézőtéren egy lány, aki az én gyönyörű szerelmem”, szinte „felrobbant” a nézőtér: hujjogattak, fütyültek, tapsoltak.

– Megvallom, 13 éve vagyok a színháznál, de jobban izgultam, mint valaha. Mire felhúztuk a gyűrűt, már mindenki sírt. Harsányi Zoltán kollégám az egészet videóra vette, ami a videomegosztókon is elérhető – idézte fel a történteket Vámosi Gergely, aki a teátrum tánckarának 2003-tól tagja.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra is, hogyan élte meg ezt a pillanatot a másik fél, hősünk szíve választottja.

Mesébe illő volt...

– Azt sejtettem, hogy az évfordulónk alkalmából meg fog lepni valamivel a párom, de erre egyáltalán nem számítottam. Az első furcsaság az volt, hogy az édesanyám a második felvonásra mindenáron helyet akart velem cserélni, és azt kérte, üljek ki a sor elejére. Aztán feltűnt egy fotós, majd megláttam a kamerákat a hátam mögött, és akkor elfogott valami furcsa gyanú. De a tantusz valójában akkor esett le, amikor felkelt a párom a színpadról, és elindult lefelé.

– Az első pillanatban fel se fogtam az egészet, elsírtam magam, és hang sem jött ki a torkomon. Az „igen” helyett is csak bólogattam. Mesébe illő volt. Utána már az előadásra sem tudtam koncentrálni, kissé megnyugodva, nagyjából a finálénál kapcsolódtam vissza. Az előadás után még ünnepeltünk egy kicsit a családdal, és mindez együtt egy olyan este volt, amit soha nem felejt el az ember – mesélte el az átélteket Tisza Adél.

S hogy mikor következik majd el a végső happy end, az esküvő? Elképzelhető, hogy jövőre, de az is lehet, hogy valamivel később. Persze ez már valószínűleg egy másik mesébe illő történet lesz.

- KM-MJ -


Nyíregyháza – Rendhagyó lánykérés! Megszakította az előadást, lefutott a színpadról és a majd ezer fős közönség előtt kérte meg barátnője kezét a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház táncosa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában