Helyi közélet

2016.07.13. 18:08

Sikeres nyitóév után a záhonyi diákszínjátszók

Záhony - A most zárult tanév elején alakult meg a diákszínjátszó kör a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.

Záhony - A most zárult tanév elején alakult meg a diákszínjátszó kör a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban.

A mintegy kéttucatnyi kollégistának heti rendszerességgel Almásiné Forgács Éva nevelőtanár tartott foglalkozásokat. Az elismert drámapedagógus korábban már figyelemre méltó eredményeket ért el a Gézengúz elnevezésű általános iskolai művészeti csoportjával.

A diákok első jelentősebb fellépése a kollégiumban, majd a helyi művelődési házban - már az egész iskolaközösség számára - adott bensőséges karácsonyi műsor volt. A szereplők egy szűkebb csoportja ugyancsak a szeretet ünnepén az Aphasia Alapítvány által működtetett klub tagjait lepte meg egy hangulatos összeállítással. Ezt követően a kör tagjai heteken át az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepi műsorra készültek nagy lelkesedéssel és komoly intenzitással. A sokszínű irodalmi-kortörténeti bemutatót látványos zenés-táncos betétek színesítették. Az előadást három alkalommal is teltház előtt, nagy sikerrel mutatták be a városi művelődési házban.

A tanév végén a vöröskereszt területi szervezetének küldöttértekezletén léptek fel a diákkör képviselői. Mindemellett a legtapasztaltabb tagok további intézményi és külső rendezvényeken is ízelítőt nyújtottak tehetségükből. A színjátszó diákoknak és vezetőjüknek a tanév során a Harmónia Művészeti Iskola nyújtott szakmai támogatást.

A kollégisták a szakkörvezető tanárnő kíséretében két alkalommal látogatást tettek a Móricz Zsigmond Színházban, majd a megtekintett előadások kulisszatitkairól iskolájukban nyílt alkalmuk beszélgetni a vezető színészekkel.

- Tancsik Róbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában