Helyi közélet

2016.07.30. 10:14

Új tisztítótelepet építenének

Vásárosnamény - A nem bizonyított állítások sokat ártottak a térség turizmusának is.

Vásárosnamény - A nem bizonyított állítások sokat ártottak a térség turizmusának is.

A végleges megoldás az, hogy pályázati forrásból egy új szenny­víztisztító telep épüljön, melynek költsége mintegy 1 milliárd forint. Ezen a héten információink szerint ez a folyamat felgyorsult – mondta el lapunknak Filep Sándor. Vásárosnamény polgármestere megjegyezte: addig – a valós mérési eredményekkel is bizonyítottan, egy komponens kivételével – a jogszabályban meghatározott határértékeket az üzemeltető TRV Zrt. továbbra is betartja. – A pénteki személyes bejáráson tapasztaltuk, hogy a cég szakemberei mindent megtesznek a megfelelő vízminőségért, annak javításáért, a tisztítási hatékonyság fenntartásáért, és ez támasztják alá a vízmintavizsgálat eredményei is.

Filep Sándor hangsúlyozta, hogy a sajtótájékoztatón elhangzottak túlzóak, hiszen nem lehet a két eredmény között 30–40 szeres különbség... – Fontos hangsúlyozni – tette hozzá – , hogy Baranyi Krisztina a Ludényosi-csatornából vette a mintát, mi pedig a hivatalos mérési helyen, a szennyvíztelepi kifolyónál.

A polgármester megjegyezte azt is, hogy az érintett politikusok az elmúlt időszakban tett, megfelelő bizonyítékokkal alá nem támasztott mondataikkal sokat ártottak a térség turizmusának, az itt élő embereknek.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában