Helyi közélet

2016.08.21. 12:43

A halak kapására senki sem panaszkodhatott

Rakamaz - A Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület az elmúlt szombaton tartotta meg éves házi horgászversenyét a Nagy-Morotván.

Rakamaz - A Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület az elmúlt szombaton tartotta meg éves házi horgászversenyét a Nagy-Morotván. A versenyre 66 felnőtt és 9 gyermek nevezett be. A felnőtteknél a nyugdíjasok külön kategóriában indulhattak, a vezetőség pedig a meghívott vendégekkel a délutáni órákban versenyzett.

– Az időjárás nagyon kegyes volt hozzánk, és a halak kapási kedvére sem lehetett panasz. Sajnos, az előző nap telepített pontyok itt még nem kerültek terítékre. A gyermekek 3 óra alatt több mint 200 snecit fogtak, amellyel darabszámban megelőzték a teljes felnőttmezőnyt. A felnőttek inkább nagyobb halakra horgásztak, és fogtak is 4-6 kg-os pontyokat – tájékoztatta lapunkat Biri Imre, az egyesület alelnöke.

– A verseny üde színfoltja volt a Marcsek házaspár családi versenye, ahol a férj éppenhogy meg tudta előzni hitvesét. A gyermekek között kiemelkedett a 9 éves ­Bence, aki szinte már sorozatban nyeri az egyesület, az iskola és a Horgász-suli versenyeit. A pici Balogh Zsófi első ­horgászversenyén utasította maga mögé a versenyzők többségét.

– A verseny végén az egyesület vezetősége egy igazán ízletes csülkös pacalpörköltre is meghívta a tagjait. Sokan délutánra is maradtak ­horgászni, hiszen az idő gyönyörű volt, és az előző napon telepített pontyok még mind a vízben úszkáltak – tette hozzá az egyesület alelnöke.

KM


A végeredmény

Felnőttek: 1. Kóka Károly (6210 g), 2. Ling Tibor (4230 g), 3. Csáki Sándor (960 g).

Nyugdíjasok: 1. Stomp Károly (4740 g), 2. Marcsek András (1450 g), 3. Marcsek Andrásné (1060 g)

Gyermekek: 1. Dankó Bence (58 db), 2. Balogh Zsófia Viktória (29 db), 3. Erdős Szabolcs és Petrikovics Henrik (28-28 db).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában