Helyi közélet

2016.08.22. 11:27

„Fiókaröptetés” Nyírmadán – büszke könyvvel

Nyírmada - Új fejezet nyílik a gyerekek és a szülők életében is: elbúcsúztak a „fiókáktól” a nyírmadai Mocorgó Gyermekházban.

Nyírmada - Új fejezet nyílik a gyerekek és a szülők életében is: elbúcsúztak a „fiókáktól” a nyírmadai Mocorgó Gyermekházban.

„Fiókaröptető rendezvényünkön az óvodába induló gyerekektől köszöntünk el. Utoljára ünnepeltünk így együtt, hiszen új fejezet nyílik majd a gyerekek és a szülők életetekben is. Nehéz az elválás, hiszen vannak gyerekek és szülők, akik szinte mindennap részt vettek a gyerekház életében, és egy nagycsaládként éltük a mindennapjainkat, tudtunk egymás bújáról, bánatáról, problémájáról, öröméről, sikereiről. Próbáltuk egymást segíteni biztatni. Az együtt töltött évek alatt nemcsak a gyerekekkel, hanem a szülőkkel is sokkal közvetlenebb kapcsolatba kerültünk.

Elérkezett a pillanat amikor elbúcsúzunk a gyerekektől 6 gyerek óvodába 1 pedig bölcsődébe megy már az óvónénik várják őket. Voltak gyerekek akik nehezebben, voltak akik könnyebben szoktak be a gyerekházas életbe. Elmondhatjuk, hogy az öröm a jókedv aranyozta be a mindennapjainkat.

Örömmel emlékezünk vissza az elmúlt időszakra mi - minden történt ezen időszak alatt.

- a gyerekek megtették az első lépéseket

- egyre önállóbbak lettek

- egyre többet beszéltek

- elhagyták a pelust

- együtt tornáztunk, mondókáztunk, meséltünk, zenéltünk, játszottunk.

A szülőkkel közösen figyeltük a gyerekek értelmi, érzelmi és testi fejlődését. A szülők számára a szakemberek által tartott fórumok mind hasznosak és tartalmasak voltak. Sok ismerettel gazdagodtak.

Bízunk benne, hogy a gyerekházban sikerült a családi nevelést hasznosan kiegészíteni. A nálunk szerzett élmények,tanultak talán nem fognak eltűnni nyom nélkül, azt az óvodában hasznosíthatják tovább. Minden kisgyermek életében eljön az ovikezdés időszaka. Van, aki már gyerekházból indulva könnyedén veszi az akadályokat, és vannak olyan gyerkőcök, akiket otthonról, anya mellől indulva jobban megvisel az elválás. Ilyenkor nem csak a kicsik izgulnak, anya is aggódva-izgatottan várja az első pár napot, a beszoktatás időszakát. A búcsúzó, a gyerekeknek , jó egészséget, sok örömet és minden jót kívántunk az óvodai élethez és azt, hogy ugyan olyan jól érezzék magukat az óvodában, mint ahogyan a Mocorgóban érezték magukat! Az anyukáknak is sok erőt, kitartást kívántunk. Szeretettel gondolunk rájuk.

A délelőtt folyamán a köszöntő után a vendégek és a gyerekházas szülők videó felvételt nézhettek meg Szülők élményei, emlékei címmel: ebben a szülők elmondták, hogy hogyan kerültek a gyerekházba, hogyan érezték magukat, kinek miben segített gyerekház, és, hogy gyerekek számára minden képp egy nagyon jó lehetőség . Mocorgósok hétköznapjai videón pedig egy összeállítást láthattak a résztvevők – hogy hogyan is zajlik egy - egy nap a mocorgóban. Családi programokból kirándulásokból láthattak jeleneteket - ez mind mind a mocorgó gyerekház élménytára. Majd közös mondókázás következett, aztán pedig elköszöntünk a gyerekektől, ajándékba egy tarisznyát kaptak, és egy „büszke könyvet”, amiben az alkotásaikat gyűjtöttük össze”.

- Buza Andrea gyermekházvezető, Nyírmada -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában