Helyi közélet

2016.08.17. 14:54

Hatszáz kiscipót osztanak ki szombaton a Sóstói Múzeumfaluban

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen is megrendezik a Magyarok Kenyere Ünnepet augusztus 20-án, szombaton a Sóstói Múzeumfaluban 10 órától.

Nyíregyháza - A megyeszékhelyen is megrendezik a Magyarok Kenyere Ünnepet augusztus 20-án, szombaton a Sóstói Múzeumfaluban 10 órától.

Az ünnepség keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) munkatársai 600 darab kiscipót osztanak ki a jelenlévők között, amelyet a Magyarok Kenyere program jótékonysági kezdeményezés keretében összegyűjtött búzából készítenek el.

Tizennégy óra után az istentiszteletet követően Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke tart beszédet.

A NAK által 2013 óta támogatott, a tavalyi évtől pedig a köztestület stratégiai partnerségében működő jótékonysági program egy országhatárokon átnyúló, nemzetegyesítő kezdeményezéssé nőtte ki magát. A programhoz csatlakozott magyarországi és Kárpát-medencei segítőkész termelők által felajánlott búzából liszt, majd kenyér készül, ezeket pedig szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezetek kapják.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában