Helyi közélet

2016.08.26. 18:34

Lovas és gasztrofesztivál Nyírbátorban

Nyírbátor - Zene, tánc, lovas versenyek és bemutatók, színházi előadások a programok között.

Nyírbátor - Zene, tánc, lovas versenyek és bemutatók, színházi előadások a programok között.

Célt ért a tavaly hagyományteremtő szándékkal rendezett lovas és gasztrofesztivál Nyírbátorban: szeptember 27–28-án másodszor is tető alá hozzák az eseményt – méghozzá a Fedeles lovardában.

Ételkülönlegességek

Szombaton már 9 órakor összemérhetik ügyességüket a vállalkozó kedvűek, de az amatőr díjugratók is versenybe szállnak egymással. Délután kettőtől a fogatosok gyakorlati oktatása és a Hajdúszoboszlói Csikósok bemutatója mellett bábelő­adás kezdődik, amit a Móricz Zsigmond Színház művészei, Nagyidai Gergő és Rák Zoltán humoros jelenetei követnek. Az esti Dér Heni-koncert előtt még tánc- és fogatkarusszel-bemutatóval szórakoztatják a közönséget.

Vasárnap 10 órakor startolnak a fogatok, közben az Ágens Társulat falusi komédiával nevetteti a közönséget. Az Alexa Country Band fellépése és a kutyás bemutatók után a fogathajtó és a négyesfogat-hajtó verseny folytatódik. A kétnapos rendezvényt 17 órától a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület produkciója zárja.

És ha már gasztronómia: ínycsiklandozó ételkülönlegességeket is kóstolhatnak a látogatók. A klasszikus töltött káposzta mellett többek között lapcsánkás csirketorony sárkánytésztával, elzászi kacsahússal, kakasherepörkölttel és rablóhússal várják a vendégeket, akik kóstolójegy ellenében – amiből a belépő mellé kettőt kapnak – megízlelhetik a finomságokat.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában