Helyi közélet

2016.08.09. 18:48

Megáldották az autót és az utast Baktalórántházán

Baktalórántháza - Hagyomány már Szent Kristóf napján a gépjárművek megszentelése.

Baktalórántháza - Hagyomány már Szent Kristóf napján a gépjárművek megszentelése.

Szent Kristóf az utazók, az autósok, az úton lévők védőszentje, napját minden évben július 25-én ünnepli a keresztény világ.

Ebből az alkalomból, immáron hagyományként, újjáélesztve a hozzá fűződő legendát vagy igaz történetet, autószentelést tartanak minden évben a szent napján Baktalórántházán, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) szervezésében, együttműködve a helyi katolikus egyházzal.

Szent Kristóf élettörténete egyre ismertebbé válik az emberek körében, és az útra kelők kérik az ő közbenjárását mindennapi utazásaik során.

Kérik a szent védelmét az autójukra, a benne ülő utasaikra, hogy a zsúfolt utakon őrangyalként tartson távol minden rosszat, valamint úti katasztrófát.

A közelmúltban ismét a római katolikus templomkertben gyülekeztek az autósok gépjárműveikkel, majd a Szent Kristóf élettörténetének megismerése után Hasulyó János római katolikus plébános, kanonok, és Miló Miklós görög katolikus parókus, esperes áldotta meg a járműveket és gazdáikat, valamint szenteltvízzel meghintették mindazokat, akik a helyszínen közösen mondták el a népszerű szent imáját – tájékoztatta lapunkat Németh­né Csubák Éva.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában