Helyi közélet

2016.08.15. 14:15

Olyan jó mesét írt a 7 éves nyíregyházi kislány, hogy kiadják - Kiderült, Down-szindrómás bátyjáról szól

Nyíregyháza - A szégyenlős felhő címmel jelenik meg a hét esztendős Szécsi Dorka első meséje - írta a <a href="http://www.borsonline.hu/aktualis/csodas-meset-irt-testvererol-a-heteves-dorka/117219" target="_blank">borsonline.hu</a>. - Az elején senki sem hitt neki, hogy ő találta ki, annyira jó lett a történet. Aztán kiderült, hogy bizony ő írta. Ráadásul szégyenlős, Down-szindrómás bátyjáról szól.

Nyíregyháza - A szégyenlős felhő címmel jelenik meg a hét esztendős Szécsi Dorka első meséje - írta a borsonline.hu. - Az elején senki sem hitt neki, hogy ő találta ki, annyira jó lett a történet. Aztán kiderült, hogy bizony ő írta. Ráadásul szégyenlős, Down-szindrómás bátyjáról szól.

Jelentkezett az iskolában a mesemondó versenyre, de ahogy válogattunk a történetek között, egyik sem tetszett neki igazán. Aztán előállt azzal, hogy kitalált egy saját mesét – mondta a Borsnak az édesapja, Szécsi Attila.

Így találta ki Dorka a Szégyenlős felhő című mesét, amiről senki sem hitte el, hogy tényleg ő írta. Édesapja még az interneten is keresgélni kezdett, hogy "lebuktassa" a lányt. De aztán a tanárok is megerősítették: ezt a mesét bizony még senki nem írta meg korábban.

Aztán kiderült, hogy A szégyenlős felhő Down-szindrómás bátyja, Nándi történetét meséli el.

– Másfél év korkülönbség van köztük, és nagyon szeretik egymást. Dorka figyel és vigyáz rá - mondta el a Borsnak az édesapa.

Ide kattintva elolvashatja Szécsi Dorka meséjét.

Forrás: borsonline.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában