Helyi közélet

2016.08.02. 09:28

Teljes erővel a fejlődésre összpontosíthatnak Demecserben

Demecser - Régi-új polgármestere van Demecsernek, ugyanis a vasárnapi időközi választáson a település korábbi vezetőjét, Váradi Lászlót (Fidesz-KDNP) választották meg ismét a szavazópolgárok a város első számú emberének.

Demecser - Régi-új polgármestere van Demecsernek, ugyanis a vasárnapi időközi választáson a település korábbi vezetőjét, Váradi Lászlót (Fidesz-KDNP) választották meg ismét a szavazópolgárok a város első számú emberének.

A képviselőjelöltek közül a legtöbb szavazatot a következő személyek kapták: Teremy Károlyné (Fidesz), Lengyel Lászlóné (Fidesz), Tóth István (Fidesz), Drabbant Zsolt (Fidesz), Kiss Gyula (független), Kovács Miklós (független).

Váradi László polgármestert kértük meg arra, hogy értékelje lapunk számára az időközi választást és az új testület összetételét.

– Az elmúlt két évben a lakosság kétszer erősített meg a polgármesteri tisztségemben, köszönöm a bizalmat. Most az időközi választáson jóval több szavazatot kaptam, mint 2014-ben. Úgy gondolom, a voksokkal az emberek azt is kifejezték, hogy ne torpanjon meg a város fejlődése, folytatódjon Demecser fejlesztése. A város építésének, szépítésének és fejlődésének folytatására garancia a képviselő-testület összetétele, mert egységet tükröz – mondta Váradi László polgármester.

– Sok munka vár ránk, hiszen az elmúlt négy-öt hónapban a helyben járás volt a jellemző, három hónapja testületi ülés sem volt. Hat pályázatot is benyújtottunk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, várjuk azoknak az eredményeit. Szeretnénk többek között egy teljesen új óvodát építeni, ennek a beruházásnak a költsége közel 300 millió forint. A „zöld város” program részeként a főtér, a város központja szépülne meg, s a kivezető utakat is felújítanánk.

– A célok között szerepel egy teljesen új piac kialakítása is. Kék és Demecser, illetve Demecser és Borzsovatanya között kerékpárutat szeretnénk kiépíteni. Az ipari területen ipari parkot akarunk létrehozni a munkahelyteremtés érdekében. Remélem, most már elcsitulnak a politikai harcok, s most már teljes erővel Demecser fejlődésére tudunk összpontosítani – tette hozzá a polgármester.

KM-MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában