Helyi közélet

2016.09.24. 14:03

A selymes rekettye jól passzol a sziklakertbe

Nyíregyháza - A napos sziklakertekbe, amelyeknek jó vízelvezetésű talajuk van, az <a href="http://edenkert.hu" target="_blank">edenkert.hu</a> weboldal a medveszőlőt (Arctostaphylos uva-ursi) ajánlja, amely 90 centiméterre, vagy még ennél is messzebbre kúszik, és 5–15 centi magas.

Nyíregyháza - A napos sziklakertekbe, amelyeknek jó vízelvezetésű talajuk van, az edenkert.hu weboldal a medveszőlőt (Arctostaphylos uva-ursi) ajánlja, amely 90 centiméterre, vagy még ennél is messzebbre kúszik, és 5–15 centi magas. Az olyan változata, mint például a ˝Vancouver Jade˝ 30 centiméterre nő meg és 100 centi széles. Ha félárnyékos a hely, akkor próbáljuk ki a henye boroszlánt az édes illatú virágaival. A kerti madárbirs egy másik jó választás. A krémszínű virágai tavasszal, a fényes zöld levelei nyáron, a vörös bogyói pedig ősszel és télen nyújtanak szép látványt. Miután a levelek lehullnak róla, a szétterjesztett átlós ágai további érdekességet nyújtanak télen, különösen, ha egy nagy fal vagy más szilárd háttér előtt nő.

Nehéz elképzelni egy sziklakertet selymes rekettye nélkül. A legnépszerűbb változata a ˝Vancouver Gold˝, és nem ok nélkül. Ez egy szép, alacsonyan növő örökzöld cserje, amely késő tavasszal hozza meg aranyszínű virágait. Előnyös megvédeni a nyugati és a délnyugati tavaszi szelektől. Könnyen lehet szaporítani hajtásról, ha nedvesen tartjuk őket.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában