Helyi közélet

2016.09.19. 15:20

Az ötlettől a megvalósításig

Nyíregyháza - Az emberi szeretet két embert gyógyít: azt, aki adja, és azt, aki kapja.

Nyíregyháza - Az emberi szeretet két embert gyógyít: azt, aki adja, és azt, aki kapja.

A fenti gondolat lehetne a mottója annak, miből merítjük az erőnket. Mi az, ami egy személyt, egy szervezetet, egy támogatót arra késztet, hogy segítsen? A személy természete? A gyermekkorból hozott élményei? A saját életének tapasztalatai? A másokért tenni akarás? Egy mosoly, egy kedves szó, amely a szeretet érzéseit váltja ki belőlünk?

Sokszor, sokan elgondolkodunk ezen, hiszen a magunkért és másokért tenni akarás minden jóérzésű ember erénye. De vagyunk-e olyan kreatívak, merészek, hogy egy jó ötletet, egy közösség számára fontos lépést megtegyünk? Igen, vagyunk!

A társadalmi befogadás jó példája a Rotary Klub nyíregyházi szervezetének és a nyíregyházi önkormányzatnak együttműködése. Hónapokkal ezelőtt felkereste egyesületünket Pták István, a Rotary Klub akkori elnöke, és a véleményünket kérte egy olyan közösségi integrált játszótér terveihez, amely speciálisan fogyatékkal élő gyerekek részére alkalmas.

Örültünk az ötletnek s annak, hogy közösségi szellemben sokan támogatták a játszótér megvalósítását. Az alapkőletétel június közepén, az integrált játszótér átadása augusztus végén történt meg.

Köszönjük a Rotary Klubnak, Nyíregyháza önkormányzatának, a támogatóknak és mindenkinek, akik fontosnak érezték a játszótér létrehozását, a fogyatékkal élő gyerekek, fiatalok esélyegyenlőségének elősegítését!

- Balogh Zoltánné, a Mozgáskorlátozottak Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete elnöke -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában