Helyi közélet

2016.09.22. 19:45

Ebben a suliban lelkesen tanulnak a fiúk, a lányok

Nyíregyháza - Sikeresen mutatkoztak be a horgászok és a Horgász-suli program a sportágak egyik legnagyobb seregszemléjén, amit a napokban tartottak meg Budapesten.

Nyíregyháza - Sikeresen mutatkoztak be a horgászok és a Horgász-suli program a sportágak egyik legnagyobb seregszemléjén, amit a napokban tartottak meg Budapesten. Míg a sportág legnagyobbjai a bulgáriai horgász világbajnokság megnyerésével bizonyították a sporthorgászat további előretörését, addig a fővárosi rendezvényen sikerült népszerűsíteni a horgászatot a gyermekek és a fiatalok körében.

– A kicsik érdeklődtek a sportágunk iránt, imádták a Horgász-suli program célba dobó feladatát, gyakorolták a horogkötéseket, ismerkedtek a halakkal, vizeinkkel, és barátkoztak a különböző horgászeszközökkel – tájékoztatta lapunkat Biri Imre, a Horgász-suli programvezetője. – Bodó András barátommal elmesélhettük a legszebb horgászélményeinket, és meghallgattuk számtalan gyermek első vagy legnagyobb horgászkalandját.

– Mindig voltak a standunknál, és bizony enni se nagyon volt időnk. A második napon az esős idő ellenére még tovább nőtt az érdeklődők száma. Ismét bebizonyosodott, hogy a fiatalok nyitottak a horgászat iránt, és már csak a horgászokon és a horgász­egyesületeken múlik, hogy élnek-e ezzel a lehetőséggel. A halfogás kalandja képes elcsalni a gyerekeket az internet, a televízió és a mobiltelefon virtuális világától – folytatta Biri Imre.

– Ez a sport jó a gyerekeknek, hiszen a horgászatot a természetben, friss levegőn, valamelyik csodálatos vízparton űzhetik, és jó az egyesületeknek is, hiszen a saját utánpótlásukat nevelhetik ki. Mint közismert, megyénkből indult el a Horgász-suli program, amely sokat segíthet abban, hogy a horgászok és a gyerekek, illetve a horgász­egyesületek és az iskolák közelebb kerüljenek egymáshoz – tette hozzá a program kidolgozója, vezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában