Helyi közélet

2016.09.20. 11:16

MSZP-sajtótájékoztató: Okafogyottá vált a népszavazás

Nyíregyháza - Az MSZP országgyűlési képviselője szerint Brüsszel nem a „gonosz”, aki valami szörnyűséget akar a magyar választókra erőltetni.

Nyíregyháza - Az MSZP országgyűlési képviselője szerint Brüsszel nem a „gonosz”, aki valami szörnyűséget akar a magyar választókra erőltetni.

Az október 2-ai kvóta-népszavazás volt a témája dr. Legény Zsolt országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatójának, amelyről azt hangsúlyozta, hogy több szempontból is okafogyottá vált. – Úgy állítja be a Fidesz az október 2-ai népszavazást, mintha egy sorsdöntő, s komoly jogkövetkezménnyel járó referendum lenne. Közpénzen kiküldött leveleikben azt ecsetelik, hogy veszély leselkedik a magyar választókra. Ezzel szemben az igazság az, hogy a népszavazás eredményétől nem fog csökkenni az Európára nehezedő menekültügyi nyomás, s végeredmény semmiféle jogi kötőerővel nem bír az unió intézményeire nézve. EU-s jogalkotási szempontból is teljesen értelmezhetetlen, amit állítanak, ugyanis az Európai Bizottságnak csak javaslattételi, nem pedig döntési jogköre van. Az európai csúcsvezetők épp most értekeztek Pozsonyban, ahol többen is kinyilatkoztatták, hogy a kötelező betelepítési kvótát már elvetették. Márpedig ha még javaslat sincs, az kérjük a magyar választóktól, maradjanak otthon, s ne asszisztáljanak az ország esetleges kivezetéséhez az Unióból – hangsúlyozta dr. Legény Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában